İşin sırrı burada gizli! İki defa pişiren de var, erimiş şeker döken de... Sokak lezzeti simit
İşin sırrı burada gizli! İki defa pişiren de var, erimiş şeker döken de... Sokak lezzeti simit Sokak tablalarından kahvaltı masalarına, hatta saray sofralarına kadar uzanan serüveniyle yaklaşık 600 yıllık geçmişi olan simit, farklı şehirlerde farklı tariflere bürünse de tadını hep koruyor. Ankara’dan İzmir’e, Bursa’dan Mardin’e farklı şehirlerdeki ünlü simitçiler, "En lezzetlisi bizimkisi" diyerek sırlarını açıkladı.
2.03.2022 Gündem
8 saat beklemiş nohut mayasıyla hazırlanıyor: Nevşehir simidi
8 saat beklemiş nohut mayasıyla hazırlanıyor: Nevşehir simidi Nevşehir'de fırın ustaları tarafından nohut mayası kullanılarak yapılan Nevşehir Simidi'nin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla coğrafi işaret olarak tescillenmesi için başvuruda bulunuldu.  
6.07.2021 Yöresel Tarifler