Demir, magnezyum, lif kaynağı! Sağlıklı kan dolaşımına destek oluyor
Demir, magnezyum, lif kaynağı! Sağlıklı kan dolaşımına destek oluyor Akdeniz ve Orta Doğu mutfağına özgü, yeşil yapraklı ve genellikle kırmızı saplı bir sebze olan pazı; A, C ve K vitaminlerinin yanı sıra demir, magnezyum ve lif gibi birçok vitamin ve minerali içeriyor. Yapraklarının salatalarda, çorbada veya sote edilmiş olarak tüketilebildiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, ayrıca farklı yemeklerde, böreklerde veya garnitür olarak da kullanılabilen pazının kan sağlığına da iyi geldiğine dikkat çekiyor.
25.02.2024 Genel Sağlık
Pazı deyip geçmemeli! İşte pazının faydaları
Pazı deyip geçmemeli! İşte pazının faydaları Kış geldi, kış sebzeleri de manavlarda yerini aldı. Bu sebzelerden biri de pazı. Haydi, gel pazının faydalarını öğrenelim ve bir pazılı yemek tarifi alalım.
12.10.2021 Doğa ve Çocuk
Eylül, ekim ve kasım aylarında tüketilmesi gereken bol vitaminli 6 yiyecek
Eylül, ekim ve kasım aylarında tüketilmesi gereken bol vitaminli 6 yiyecek Meyve-sebzelerin mevsiminde tüketilmesinin daha doğal ve sağlıklı olduğunu artık bilmeyen yok. Peki eylül,ekim ve kasım aylarında tüketilmesi gereken yiyecekler neler? Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir anlattı
Pazı her derde deva
Pazı her derde deva Bol bol tükettiğimiz pazının faydalarını biliyor musunuz? İşte pazının faydaları ve pazı salatası tarifi