Diyarbakır'da TPAO sondaj çalışmasındaki patlamadan ilk görüntüler
Diyarbakır'da TPAO sondaj çalışmasındaki patlamadan ilk görüntüler Diyarbakır'da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) ait petrol kuyusunda, sondaj sırasında gaz sıkışması nedeniyle patlama meydana geldi.
23.02.2024 Gündem
TPAO'nun sondaj çalışması sırasında patlama: 1 ölü, 1 yaralı
TPAO'nun sondaj çalışması sırasında patlama: 1 ölü, 1 yaralı Diyarbakır'da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) ait petrol kuyusunda, sondaj sırasında gaz sıkışması nedeniyle patlama meydana geldi. Patlamada işçilerden İhsan Tunar hayatını kaybetti, 1 işçi de yaralandı.
23.02.2024 Gündem
100 yıllık içme suyu sorunu çözüldü
100 yıllık içme suyu sorunu çözüldü Sivas'ın Altınyayla ilçesinde yaklaşık 100 yıldır devam eden içme suyu sorunu 3 yıldır devam eden sondaj çalışmalarının ardından çözülerek ilçe halkı kaliteli içme suyuna kavuştu. Sivas'a 90 kilometre uzaklıkta bulunan 10 bin nüfuslu Altınyayla ilçesinde yaklaşık 100 yıldır ilçe halkı içme suyu ihtiyacını karşılamakta zorlanıyordu. İlçenin 100 yıllık içme suyu sorununu çözmek Altınyayla Belediye Başkanı Necmettin Mermer tarafından başlatılan ve 3 yıldır devam eden sondaj çalışmasıyla ilçe halkı kaliteli içme suyuna kavuştu. Yapılan sondaj çalışmasıyla saniyede 25 metreküp içme suyu elde edilecek. Üç ilçeye yetebilecek İlçedeki içme suyu sorunun çözmek için yaklaşık 3 yıldır fizibilite çalışmalarını sürdürdüklerini ve istenilen su kapasitesini bulabilmek için aralıksız çalışmalarına devam ettiklerini belirten Altınyayla Belediye Başkanı Necmettin Mermer, "İlçemiz göreve geldiğimizde ağır bir içme suyu sorunu yaşıyordu. Malum bölgemiz kurak bir bölge ve kaliteli içme suyu sorunu var. Kullanılabilir içme suyu konusunda su fakiri bir ülkeyiz. Önce yapılan çalışmalarda çeşitli kuyularda su çıktı ama asıl bizim istediğimiz kaynağımız buraydı. Bizim buradaki suyu çıkarmak için önceden yolumuz yoktu sondajı vuramadık ama geçen sene sondajı yaptık. Biz beklediğimiz umduğumuz suyu beklediğimiz kapasitede bulduk. İlçe halkımız yaklaşık 100 yıl bir su sorunu yaşamayacaktır. Altınyayla anormal büyümediği sürece bu su bizim gibi 3 ilçeye yetiyor. Biz bu sorunu çözmenin verdiği huzurla mutluyuz gururluyuz. İlçemize hayırlı uğurlu olsun." dedi.
11.09.2019 Yaşam
Varto’da doğal maden suyu kaynağı bulundu
Varto’da doğal maden suyu kaynağı bulundu Muş'un Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin tarafından Karameşe köyünde başlatılan sondaj çalışmasında maden suyu kaynağı bulundu. Varto ilçesine 20 kilometre mesafede bulunan 150 haneli ve bin 200 nüfuslu Karameşe köyüne bağlı Ziyaret mezrasında içme suyu için başlatılan sondaj çalışmaları sırasında maden suyu kaynağı bulundu. Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, iş adamı Önder Güzelaslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne ile birlikte maden suyunun çıktığı Ziyaret mezrasına gelerek incelemelerde bulundu. Yer altından çıkan maden suyundan içen Kaymakam Çetin, suyun tahlillerinin yapıldıktan sonra paketleneceğini söyledi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaymakam Çetin, ”Burası daha önce terörün olduğu bir bölgeydi. Şükür terörü bitme aşamasına getirdik. Artık devlet buralara ciddi yatırımlar yapıyor. Bu bölgelerimizde su sorunu vardı. Çoğu köylerimizde sondaj vurarak, onları içme suyuna kavuşturduk. Burada da içme suyu çalışması yaparken çok büyük bir sodalı suyla karşılaştık. Çok keskin ve çok güzel bir suyu var. İnşallah tahlillerden sonra bunu paketleyip, vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı düşünüyoruz” dedi. İstanbul’dan Çetin’in misafiri olarak gelen iş adamı Önder Güzelaslan ise, ”Türkiye’nin en güzel sularından biri olmaya aday olan güzel bir su olduğunu görüyorum. İnşallah en kısa bir zamanda şişelenerek Varto’nun önemli bir markası olarak sunulacağına inanıyorum. İnsanların mutlaka buraya gelip kaynağından içmelerini tavsiye ederim. İç hastalıkları noktasında da ciddi bir katkısı olduğu kanaatindeyim” ifadelerini kullandı. Ziyaret mezrasında ikamet eden Hüseyin Bingöl adlı vatandaş da, kendiliğinden akan suyun biraz tuzlu olduğunu söyledi.
11.09.2019 Yaşam
İstanbul'un yeni hızlı tren hattı için için sondaj çalışmalarında sona gelindi
İstanbul'un yeni hızlı tren hattı için için sondaj çalışmalarında sona gelindi aydır süren sondaj çalışmalarının 2 ay daha devam edeceği ardından inşaata başlanacağı belirtildi. 4 milyar 421 milyon 275 bin TL yatırımla hayata geçirilecek olan 63 kilometre uzunluğunda hızlı tren hattında 19 adet tünel ve 16 viyadük bulunacak.  Yavuz Sultan Selim Köprüsü 3. Havaalanı Halkalı Demiryolu Projesi Sarıyer, Eyüp, Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece ilçeleri sınırları içerisinde yaklaşık 63 kilometre uzunluğu kapsıyor. Çilingir-Hacımaşlı-Şamlar yerleşim yerlerinin batısından, Sazlıdere baraj gölünün dogusundan ilerleyen hattın Halkalı'ya ulaşacağı belirtildi. Hızlı demiryolu hattı, geliş ve gidiş olmak üzere 2 hat olarak planlandı. Hat üzerinde 33 kilometre 716 metre uzunluğunda 20 adet tünel ile toplam 4 bin 950 metre uzunluğunda 15 adet viyadük yapılacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 3. Boğaz Köprüsü 3. Havaalanı Halkalı Demiryolu projesi, 4. milyon 421 milyon liraya liraya mal olacak.
11.09.2019 Haberler