Meme kanserine dair bilinmeyenler
Meme kanserine dair bilinmeyenler Dünyada ve ülkemizde en sık görülen ilk 10 kanser türü arasında yer alan meme kanseri, meme dokusunu oluşturan hücre gruplarının değişime uğraması ve kontrolsüz çoğalmasıyla ortaya çıkıyor. Kadınlar üzerinde yapılan araştırmalarda 25-49 yaş arası en fazla rastlanan kanser türü yüzde 34 oranla, 50-60 yaş aralığında ise yüzde 23 oranıyla meme kanseri olduğu görülüyor. Dünyada her yıl 2 milyon, Türkiye’de ise 18 bin kadına meme kanseri tanısı konuluyor.
26.11.2020 Kadın Sağlığı
Yavuz Dizdar’dan korkutan açıklama:  'Tavuk 60 gün içinde kesilmezse ölüyor'
Yavuz Dizdar’dan korkutan açıklama: 'Tavuk 60 gün içinde kesilmezse ölüyor' Çağımızın vebası olan kanser hastalığı git gide ilerliyor. Kanser, hayatımızdaki öncelikleri, fiziksel görüntümüzü etkiliyor. Peki, bunları biliyor olmamıza rağmen kansere karşı önlem alıyor muyuz, kanserden korunmak için ne gibi önlemler almamız gerekir, kanserin beslenme ile ilişkisi nedir? Bu ve daha birçok sorunun cevabını Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Dizdar açıkladı. İşte Yavuz Dizdar'dan kansere set çekecek olan önemli açıklamalar.
9.02.2019 Genel Sağlık
'Mesleğine ihanet ediyor' iddiasına Dr. Yavuz Dizdar'dan cevap
'Mesleğine ihanet ediyor' iddiasına Dr. Yavuz Dizdar'dan cevap Doktorluk mesleğine ihanet ettiği iddiası hakkında açıklamalarda bulunan Dizdar, "Yok, efendim niye ihanet edeyim. Doktorluk mesleği gibi bir meslek yok ki. Doktor bir unvandır. Hekimlik vardır. Siz o kongreyi kimin parasıyla düzenleniyorsunuz? Önce onu bana söyleyin. Bir derneğin kasasında 5 milyon lira para varsa nereden toplanıyor zannediyorsunuz? İlaç firmalarından. Siz bu kongreden topladığınız paraları ilaç firmaları cebinden mi çıkarıyor? Hayır, bizim verdiğimiz vergilerden veriliyor. Sistem durduğu anda zaten revenio azalıyor. Geliş yok oluyor. Geliş yok olunca bunlar ayağa kalkıyor. 'Eyvah, sistem yok oluyor.' diye. Çünkü önemli olan 'atıl kurt' dinamiğinde tutabilmek bunları. Dolayısıyla doktorluk mesleğine ihanet söz konusu değil. Ama bunu böyle algılayan meslektaşlar var" dedi.
11.09.2019 Televizyon
Dr. Yavuz Dizdar'dan tepki çeken sözlerine açıklama
Dr. Yavuz Dizdar'dan tepki çeken sözlerine açıklama CNN TÜRK'te 40 programında Buket Aydın'a konuşan Dr. Yavuz Dizdar, "Kanser vakalarının büyük bölümü kanser değil. Bunu medyada söylemek risk değil mi?" sorusunu yanıtladı. Dizdar, "Risk değil, nasıl söyleyeceksiniz başka? Kulaktan kulağa mı oynayacağız, bir şekilde söylemek zorundasınız. Söylediğiniz zaman tepki nereden geliyor? Bu işten nemalananlardan gelmiyor. Bir şekilde işini doğru yapanlardan geliyor. Çünkü onlar bu konuda hassaslar. Adam tümörün çapına göre 'Ameliyat parası istiyorum.' diyormuş. Olabilir mi? Kendine göre bir yol bellemiş. Fakat siz ortalama koşullarda yüksek çözünürlüklü kameraları düşünün. Bir alanı çektiğinizde fotoğrafı büyüttüğünüzde herkesin suratını seçebilir hale geliyorsunuz. Bu kadar hassaslaşmış olan makinalarla tanısı koyulan şeyin ileride kansere dönüşüp dönüşmeyeceğini bilmiyorsunuz ki. Tabii ki vücudumuzda kanser hücresi var. Siz bunu görünür hale getirirseniz yani çocuk durup dururken sıvı biyopsi denen gerçek biyopsi de yapmıyor, kandan örnek aldırtıp genetik taramaya gönderiyor. 'Sende falan filan mutasyonlar var.' diyor. Çocuk panik içerisinde, 'Bende mutasyon varmış.' diyor. Halbuki hiçbir alakası olmayan sistemi köpürtüyoruz" dedi.
11.09.2019 Televizyon
Onkoloji doktoru Yavuz Dizdar'dan şaşırtan 'Hasta olmayın!' uyarısı
Onkoloji doktoru Yavuz Dizdar'dan şaşırtan 'Hasta olmayın!' uyarısı Karadeniz müziğinin en bilinen ve isimlerinden Volkan Konak, yıllar önce 'Cerrahpaşa' şarkısında "Doktorlar ne bilir ciğerin acısını?" diye sorunca ortalık yıkılmıştı. Doktorların tepkisini çeken bu şarkı, sevdiklerini doktor hatası yüzünden kaybedenlerin beğenisini kazanmıştı...
30.11.2018 Hayat
Doç. Dr. Yavuz Dizdar:  İyi yoğurt için bu önerilere dikkat!
Doç. Dr. Yavuz Dizdar: İyi yoğurt için bu önerilere dikkat! Açık yoğurdun her zaman daha iyi olduğunun altını çizen Doç. Dr. Yavuz Dizdar, sağlık için yoğurt yenmesinin şart olduğunu söyledi.
26.11.2018 Genel Sağlık
Yavuz Dizdar açıkladı: ‘’Narın iyi gelmediği bir şey yok!’’
Yavuz Dizdar açıkladı: ‘’Narın iyi gelmediği bir şey yok!’’ Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, narın bir besinden öte tıbbi bitkiler sınıfına girdiğine dikkat çekerek, "Narın iyi gelmediği bir şey yok. Kalp, dolaşım, bağışıklık, beyin, bilinen bütün sistemleri olumlu etkiliyor. Sperm sayısını ve kalitesini artırıyor" dedi.
15.10.2018 Genel Sağlık
Dr. Yavuz Dizdar’dan sağlıklı beslenme önerileri
Dr. Yavuz Dizdar’dan sağlıklı beslenme önerileri Onkoloji uzmanı Dr. Yavuz Dizdar’dan sağlıklı beslenme önerileri… Kanser alanında yaptığı çalışmalar ile tanınan Dizdar’ın sağlıklı beslenme üzerine yaptığı araştırmaları ve sağlıklı bir yaşam için gerekli besin önerilerini sizler için derledik. İşte Dr. Yavuz Dizdar’dan beslenme düzeni ile ilgili dikkat edilmesi gereken tüm öneriler…
25.04.2018 Genel Sağlık
'Kaymak sandığınız şey aslında..."
'Kaymak sandığınız şey aslında..." Yenimahalle Belediyesi, ünlü Onkoloji Uzmanı Doktor Yavuz Dizdar, "Hazır yoğurdun üstünde olan kaymak sandığınız şey kaymak değil, sonradan üstüne konulan bir tabaka" dedi.
22.04.2018 Gündem
Kanser uzmanı Yavuz Dizdar, beslenme konusunda herkesi uyardı!
Kanser uzmanı Yavuz Dizdar, beslenme konusunda herkesi uyardı! Kışın sağlıklı kalmanın anahtarı konulu sağlık konferansında Onkoloji Doktoru Yavuz Dizdar da katılımcılara sağlıklı yaşamanın püf noktalarını anlatarak, kanserden korunmayı sağlayacak ipuçları verdi.
19.02.2018 Diyet
Neden bu kadar çok tüp bebek merkezi açıldı sanıyorsunuz?
Neden bu kadar çok tüp bebek merkezi açıldı sanıyorsunuz? İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Dizdar artan kısırlığın ve diğer sorunların nedenlerini anlattı: Limona, portakala, domatese verilen olgunlaştırmayı durdurucu hormon yüzünden! Çiftçi diyor ki, "On dönüm limon bahçem var. Ama hepsinin aynı anda olgunlaşmasını istemiyorum. Bazı ilaçlar var, bunları atıyorum, ürünün olgunlaşmasını durdurabiliyorum." Dolayısıyla çiftçi dönüm dönüm toplayabiliyor ürünü. İyi de, bir şeyin olgunlaşmasını ilaçla durdurduğunuz zaman bunun içinde illa ki bir kalıntı kalır. O kalıntı insanda da olgunlaşmayı durdurucu etki yapar. Ne olur??Spermler olgunlaşamaz, yumurta olgunlaşamaz. Dolayısıyla bir üreme sorunu, kısırlık ortaya çıkar. Yani biz hastalıkları kendi ellerimizle yaratıyoruz!
3.04.2012 Gündem

Benzer Haber Etiketleri