İlişkiler Herkes evleniyorken bekarlıkla başa çıkma kılavuzu

Herkes evleniyorken bekarlıkla başa çıkma kılavuzu

21.12.2017 - 13:33 | Son Güncellenme:

Düğün zamanı başladı. Evlilik teklifi, nişan derken herkes bir telaşta. Ve evet, evlenmek istiyorken henüz bu konuyla ilgili bir gelişme yaşamayanlar için bu durumun nasıl üzücü olduğunu hepimiz biliyoruz... Ama merak etmeyin, işte herkes evleniyorken bekarlıkla başa çıkma klavuzu:

Herkes evleniyorken bekarlıkla başa çıkma kılavuzu

Eğer hayatınızın aşkını arıyorsanız, arkadaşlarınızın evlilik haberleri onlar için çok mutlu olsanız bile göğüsünüze atılmış bir yumruk gibi gelir. Bu his aslında çok normal çünkü arkada kalmış gibi hissediyorsunuz. Uzmanlara göre bu durum en çok gençlerde görülüyor. Belli bir yaşa gelmiş gençler, evlilik hazırlıklarına başlamıyorsa kendilerini eksik hissediyorlar.

Siz de evlenen arkadaşlarınızı görünce isimlendiremediğiniz bir acı hissediyorsanız, bu ipuçları dönemi atlatmanızı sağlayabilir;

Kendi yolunuzda ilerlemeyi asla bırakmayın

Herkesin başka bir hikayesi vardır. Ve her hikaye başka bir sonla biter. Arkadaşlarınızın evleniyor olması, sizi daha çirkin, daha bencil, daha kötü biri yapmadığı gibi arkadaşlarınızın da harika bir hayat yaşadığı anlamına gelmez. Örneğin eğer siz kariyerinize odaklı ilerlerken arkadaşlarınız daha kendi çevresinde kalmış ise bu arkadaşlarınızın sizden önce evlenmesi çok normaldir.

Yalnız hissediyor olabilirsiniz fakat bilin ki değilsiniz

Sosyal medyada her yer evlilik teklifi, nişan, düğün fotoğrafları kaynıyorken, kendinizi arkadaşlarınızın gerisinde kalmış gibi hissediyorsanız, böyle hissetmeniz çok normal . Fakat acilen bu histen kurtulmalısınız çünkü bu kesinlikle gerçek değil, sizin yarattığınız bir illüzyon.

Evlilik ile ilgili her şey sizi sinirlendiriyorsa, öncelikle bir sakin olun!

Örneğin sosyal medyada gördüğünüz fotoğraflar bir anda modunuzu değiştiriyorsa belki de biraz sosyal medyadan uzak durmanız gerekiyordur. Bunun yerine daha eğlenceli kitaplar okuyabilir ya da yeni dizilere başlayabilirsiniz.

Eğer amacınız evlenmekse, daha ciddi adımlar atın

Eğer evlenmek için sürekli birileriyle tanışıyorsanız belki de hatayı burada yapıyorsunuz. Sizin için doğru olan insanı bulmak için öncelikle net olmanız gerek. Çünkü farkında olmadan sırf herkes evleniyor diye bir anda kendi düğününüzün hazırlığını yaparken ve partnerinizi aslında sevmediğinizi fark edebilirsiniz.

Kıskançlığınızı daha pozitif duygulara yönlendirin

Hissettiğiniz kıskançlık duygusuyla beraber gelen üzgünlüğü evde yatarak yaşamak yerine dışarı çıkın biraz dondurma alın ve alışveriş yapın. Ya da evde size iyi geldiğine inandığınız, motivasyonunuzu yerine getirecek bir film açın ve ruhunuzu dinlendirin.

Geleceğe odaklanın

Belki bir yıl sonra belki iki yıl sonra hatta belki çok daha yakın bir zamanda hayatınızda inanılmaz şeyler olacağına inanın. Ve bu şeylerin olması için de çabalamaya başlayın. Evlilik ile ilgili düşüncelere boğulup, bekarlığın da kendi güzel yanlarını unutmayın ve biraz bu durumun tadını çıkarmayı deneyin.

Büşra Köksal / PembeNar Özel

Yazarlar