Kariyer Bu ülkelere yatırım yaparak vatandaşlık alınabiliyor

Bu ülkelere yatırım yaparak vatandaşlık alınabiliyor

27.06.2018 - 17:37 | Son Güncellenme:

Dünyadaki bazı ülkeler kendi ülkelerine yatırım yapılması koşuluyla vatandaşlık veriyor. Yatırım yoluyla vatandaşlık veren ülkeler ve yatırım limitleri ise şöyle:

Bu ülkelere yatırım yaparak vatandaşlık alınabiliyor

Ülkelerine katkı sağlama amacıyla yatırım yoluyla vatandaşlık veren ülkeler taleplerine göre farklılık gösteriyor. Kolay vatandaşlık veren ülkeler hangileri? Hangi ülke ne kadar yatırım istiyor?

Haberin Devamı

Almanya

Dış ülkeden gelecek yatırımcılar için Almanya en az 250 bin euro'luk bir yatırım istiyor. Bu yatırım karşılığında oturma izin veriliyor ve ilerleyen yıllarda da vatandaşlık imkanı doğuyor.

İngiltere

Vatandaşlık almanın en zor olduğu ülkelerden biri İngiltere. Dış ülkeden gelecek yatırımcılar için İngiltere en az 1 milyon sterlin'lik yüklü bir yatırım ya da ortaklık istiyor.

İrlanda

İngiltere gibi Büyük Britanta'da yer alan İrlanda, 500 bin euro'luk gayrimenkul yatırımı karşılığında vatandaşlık veriyor.

Kanada

Kanada da yine vatandaşlık konusunda zorlu ülkelerden. 400 bin dolar'lık yatırım veya ortaklığın yanında banka hesabınızda da en az 800 bin dolar bulunması karşılığında vatandaşlık alabilirsiniz.

Haberin Devamı

İspanya

İspanya'dan oturma izni alabilmek için 160 bin euro değerinde konut almak gerekiyor. Bu sayede diğer AB ülkelerine vizesiz seyahat etme imkanı da veriliyor.

Dominik

Dominik Cumhuriyeti'nden vatandaşlık almak için ülkeye 100 bin dolar değerinde yatırım yapmanız yeterli. Ailenize de vatandaşlık verilmesini talep ederseniz miktar 200 bin dolara yükseliyor.

Avusturya

Avusturya'daki vakıf kuruluşlarından birine 2 milyon euro bağışlarsanız vatandaşlık alabiliyorsunuz. 6 ila 10 milyon euro değerindeki risk sermayesi yatırımı da yine vatandaşlık almanın bir diğer yolu.

Guetemala

5 yıllık devlet tahvillerine minimum 50 bin dolar yatırım yapmak Guetemala vatandaşlığı için yeterli.

Hong Kong

Dünyanın en gösterişli ve zengin ülkelerden Hong Kong, vatandaşlık vermek için 1 milyon 250 bin dolar değerinde yatırım talep ediyor.

Makedonya

Makedonya'da oturma izni almak için 40 bin euro değerinde gayrimenkul almak; vatandaşlık içinse 400 bin euroluk yatırım ve en az 10 işçinin istihdam edilmesi isteniyor.

Uruguay

Kolay vatandaşlık verilen ülkelerden biri olan Uruguay'da yatırım şart koşulmuyor. Her bir kişinin aylık 1200 dolar gelir elde etmesi sonucunda önce geçici oturma izni, 3 yıl sonunda da vatandaşlık veriliyor.

Letonya

Vatandaşlık için Letonya kırsal kesim ve şehir ayrımı yapıyor. Kırsal kesimlerinde 71 bin euro; şehirden ise 143 bin euro değerinde gayrimenkul satın alınması vatandaşlık için yeterli.

Haberin Devamı

Ukrayna

Ukrayna'da bir şirket adına açılan banka hesabında 100 bin dolara sahip olmanız durumunda sınırsız oturma hakkı kazanıyorsunuz.