Kariyer Kadın çalışanlarını taciz ettiği iddia edilen kumarhaneler kralı istifa etti

Kadın çalışanlarını taciz ettiği iddia edilen kumarhaneler kralı istifa etti

07.02.2018 - 17:56 | Son Güncellenme:

ABD'de çok tanınan ve bazı büyük gazino-kumarhanelerin CEO'su olan Steve Wynn, kadın çalışanlarını taciz ettiği yönündeki suçlamaların ardından hem kumarhanedeki görevinden hem de siyasetteki görevinden istifa etmek zorunda kaldı.

Kadın çalışanlarını taciz ettiği iddia edilen kumarhaneler kralı istifa etti

ABD'nin Nevada eyaletinin kumarhaneleriyle ünlü Las Vegas şehrinde kumarhaneler patronu olan Steve Wynn, aynı zamanda Donald Trump için çalışan Cumhuriyetçi Ulusal Komite'sinde görev alıyordu.

Haberin Devamı

76 yaşındaki ABD'li iş adamı ve siyasetçi Wynn, kadın çalışanlarını taciz ettiği gerekçesiyle hakkında uzun süredir yapılan suçlamalardan sonra Cumhuriyetçi Ulusal Komite'sindeki Finans Şefi görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. Hakkında yapılan yoğun suçlamalar ve haberlerin devam etmesinin ardından görevine konsantre olamadığını ve hakkında çıkan asılsız suçlamalar nedeniyse Wynn Resorts'taki CEO'luk görevinden de istifa ettiğini açıkladı.

Kadın çalışanlarını taciz ettiği iddia edilen kumarhaneler kralı istifa etti

ABD Başkanı Donald Trump'ın 'yakın dostum' olarak bahsettiği Steve Wynn'in istifasının ardından Wynn şirketlerinin hisselerinin ticareti geçici olarak durduruldu. Şirketin İcra Kurulu Başkanı Boone Wayson, kurucuları ve CEO'ları Steve Wynn'ı "Bir endüstri devi, hayırsever ve sevilen bir lider ve vizyon sahibi biri. Las Vegas'ı bugünün eğlence merkezine dönüştürmekteki en önemli rolü o oynadı. Ayrıca dünya standartlarında bir ekip kurdu. Steve Wynn'in yarattığı bu mükemmel düzen, Vegas'taki tüm eğlence sektörünün standartlarını karşılıyor ve Wynn markası temsil edilmeye devam edecek" dedi.

Haberin Devamı

Ayrıca şirketin yönetim kurulu, şu anki şirket başkanı olan Matt Maddox'u CEO olarak atadıklarını açıkladı.

Yazarlar