Dış Mekan Kış bahçenizi güzelleştirin

Kış bahçenizi güzelleştirin

12.02.2018 - 17:02 | Son Güncellenme:

Hayallerinizin evini aldıysanız ya da mevcut olan evinizde kış bahçesi tasarlayacaksınız sizin için önereceğimiz fikirleri göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz. Özellikle kış bahçenizin ferah ve iç açıcı olması gerekmektedir.

Kış bahçenizi güzelleştirin

Müstakil evlerin kışın en güzel yerlerinden biri olan kış bahçesi, sıcak ve samimi havasıyla çok sevilmektedir. Dilerseniz sabah kahvaltılarınızı, akşam yemeklerinizi yiyebileceğiniz ve misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz şık bir kış bahçenizin olmasını istemez misiniz? Renk tonları, mobilyalar ve dekorasyonla ilgili vereceğimiz bilgileri dikkatlice okumanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

Zemin

İlk adımınız zemini belirlemek olmalıdır. Parke, seramik, mermer ya da halı şeklinde belirleyeceğiniz zemine göre etrafını süsleyebilirsiniz. Zemin için önereceğimiz renk beyaza yakın gri bir parke olacaktır.Kış bahçesinde parke kullanmak daha sıcak ve samimi hissettirir. Özellikle açık tonları seçmenizde fayda var. Zemini belirlediyseniz diğer adımlara hazırsınız demektir.

Çiçekler

Kış bahçesinin olmazsa olmazı çiçeklerdir. Özellikle renkli çiçeklerle bahçenize değişik bir hava katabilirsiniz. Renklerin uyumunu sağlayabilir ya da tek bir renk kullanarak bahçenizi süsleyebilirsiniz. Kardelen, menekşe, çuha, süs lahanası, kasımpatı, nergis, şebboy, açelya ve sümbül çiçekleriyle birlikte bahçenizde mükemmel bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Haberin Devamı

Renk tonları

Mobilyalarınızın ve süslediğiniz objeleri pastel renklerde seçmenizin gerekmektedir. Böylelikle soğuk kış günlerini sıcak yaz günlerine çevirebilirsiniz. Özellikle mobilyalarınız zeminden koyu bir renkte olmalıdır. Böylelikle açık ve koyu tonlarla güzel bir hava yaratabilirsiniz.

Kırlentler

Tek ton tercih ettiğiniz mobilyalarınızın üzerinde farklı tonlarda kırlentler kullanabilirsiniz. Böylece canınız sıkıldığı zaman daha rahat değişiklik yapabileceksiniz. Özelikle 4 farklı renk tonu seçmeniz önerilmektedir. Yine pastel renklerle uyum içinde olmalı ve ferahlatıcı etkisi göz önünde bulundurulmalıdır.

Dekoratif mobilyalar

Bahçenizi güzelleştirecek ve rahat etmenizi sağlayacak birkaç madde daha mevcuttur. Dekoratif bir sallanan sandalye ile birlikte kış bahçenize farklı bir hava katabilirsiniz. Dilerseniz renkli armut koltuklarla daha eğlenceli bir hava katabilirsiniz. Böylelikle kışbahçenizkışa, misafirlerinize ve ailenize hazır hale gelmiş olacaktır.

Yazarlar