Kobi Üniversite öğrencilerine ‘Altın Yumurta’ çağrısı

Üniversite öğrencilerine ‘Altın Yumurta’ çağrısı

12.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Takasbank, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) ve Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) iş birliğinde üniversite öğrencilerine yönelik bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek ‘Altın Yumurta Üniversiteli Fon Sepetim Yarışması’nın başvuruları 18 Eylül’de başlıyor.

Üniversite öğrencilerine ‘Altın Yumurta’ çağrısı

Üniversite öğrencilerini uzun vadeli yatırıma yönlendirmek, yatırım fonları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu’nun (TEFAS) kullanım yaygınlığını artırmak amacını taşıyan yarışmaya Türkiye’de yerleşik bir üniversitede önlisans veya lisansa kayıtlı 18–26 yaş aralığındaki öğrenciler katılabilecek. Ödüllü ‘Altın Yumurta Üniversiteli Fon Sepetim Yarışması’na başvurular IOS veya Android cihazlar üzerinden ‘Altın Yumurta Fon Sepetim’ uygulaması indirilerek yapılabilecek.

Haberin Devamı

Yarışmada üniversite öğrencileri sanal ortamda oluşturulan portföylerini yönetecekler. Yarışmada hedef, toplam 1 milyon TL tutarındaki sanal bütçeyi yöneterek, ilgili hedef ve sınırlamalar dahilinde en yüksek getiriyi en uygun riskle sağlamak olacak. Bu yıl farklı olarak, sürdürülebilirlik konusundaki farkındalığı artırabilmeyi teminen, minimum yüzde 5 oranında “sürdürülebilirlik” fonlarına yatırım yapılması zorunlu olacak.

Yarışmacılar, varlık dağılımını sadece TEFAS’ta işlem gören menkul kıymet yatırım fonlarından (serbest fonlar hariç) oluşturabilecek. Katılımcılar, hafta içi ve hafta sonu 14.00-23.00 saatleri arasında işlem yapabilecek, ayrıca sepet değiştirme veya dengeleme her ay azami 4 (dört) kez gerçekleştirilebilecek.

Haberin Devamı

11 Ekim 202327 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek yarışma sonunda, birinciye 40 bin TL, ikinciye 25 bin TL ve üçüncüye 15 bin TL nakit para ödülü olmak üzere toplamda 80 bin TL tutarında ödül verilecek.