Kültür Sanat Antika ve NFT bir arada

Antika ve NFT bir arada

04.11.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye’de gerçekleşen tek sanat ve antika fuarı bugün kapılarını açıyor. İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Kongre Sarayı’nda düzenlenecek olan ‘Babylons & IAAF Sanat ve Antika Fuarı 7 Kasım’a kadar devam edecek.

Antika ve NFT bir arada

Fuarda plastik ve görsel sanat eserlerinin yanı sıra tarihe iz bırakmış antikalar ile son dönemlerin yıldızı parlayan NFT çalışmaları bir araya gelecek. Fuar, sanatseverlere farklı bir deneyim yaşatmaya hazırlanırken çeşitli NFT koleksiyonlar ile ziyaretçileri geleceğe uzanan bir yolculuğa çıkaracak.

Haberin Devamı

Fuarda sergilenecek dikkat çekici ürünler arasında çağdaş Türk resim ve heykel sanatından eserlerden NFT koleksiyonlara, Mehmet Reşathan’ın altın mineli cep saatinden, Osmanlı Hanedan bireylerine ait olan altın, mücevher ve özel eşyalara, Osmanlı ve Avrupa Dönemi’nden günümüze ulaşan eserlerden Dünya Savaşı’ndan Dekovil hattıdan günümüze ulaşan yüzbaşı formasına, Kemal Atatürk’ün Hüsrev Gerede’ye hediye ettiği gümüş sigara tabakasından, Sultan Abdülhamid’e özel yapılmış altın üzerine elmas döşenmiş sigara tabakasından Fenerbahçe Spor Kulübü’nü anlatan görsel biyografi Vakt-i Fener’e, 1951 üretimi klasik Amerikan otomobilinden seramik, sanat ve kişisel galerilere, antika parfüm şişeleri ve mobilyalardan sahafiye ürünlerine çok geniş bir yelpaze bulunuyor.

Haberin Devamı

İstanbul’un silüetleri

Fuarda çalışmalarıyla yer alacak bir isim de ressam Doç. Dr. Reyhan Uludağ. Fuarda “Kentsel Dönüşüm” temalı eserlerini sergileyecek olan Uludağ çalışmalarında genel olarak kentsel dönüşümü ve İstanbul’un eski ile yeni silüetlerini konu ediniyor. Uludağ bu sergide aynı zamanda üç boyutlu ahşap ve pleksiglas çalışmalarını da sanatseverlerin beğenisine sunacak.