Kültür Sanat Baharı sanat ile karşılaşıyoruz

Baharı sanat ile karşılaşıyoruz

02.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milliyet Sanat’ın mart sayısının kapağında "Paralel Anneler" filmiyle Venedik’te En İyi Kadın Oyuncu Ödülü kazanan ve aynı kategoride Oscar’a aday gösterilen Penélope Cruz var.

Baharı sanat ile karşılaşıyoruz

Milliyet Sanat mart sayısında sahneden müziğe, podcast'ten plastik sanatlara geniş bir yelpazede hazırladığı dopdolu içeriğiyle baharı selamlıyor. Derginin kapağında okurları, kendisine Venedik’te En İyi Kadın Oyuncu Ödülü kazandıran ve aynı kategoride Oscar adaylığı getiren Pedro Almodóvar filmi "Madres paralelas/Paralel Anneler"de ışıltılı performansıyla travmalara şifa olan Penélope Cruz karşılıyor. Milliyet Sanat'ın sinema sayfalarında gösterimi için geri sayıma başlanan başrolünde Robert Pattinson’ın yer aldığı "The Batman" incelemesi, her zaman merakla beklediğimiz Oscar Ödülleri’nin bu yılki favorilerine dair kapsamlı bir dosya yer alıyor.

Haberin Devamı

Asu Maro ile Ayın Söyleşisi’nde ise bu sayının konuğu, bir yıllık kanser tedavisi sürecinden sonra “Oğlum” dizisiyle ekranlara dönen Canan Ergüder. Asu Maro, dizide sert bir hikâyenin umut veren kişisi pedagog Demet’i canlandıran Ergüder ile dizi, annelik, kanser ve her zaman devam etmenin bir yolunu bulan hayat üzerine içten bir sohbet gerçekleştiriyor.

Milliyet Sanat, plastik sanatlar bölümünde birbirinden önemli sergi ve eserlere sayfalarını açıyor. Sabancı Müzesi’ndeki “Şehzade’nin Sıradışı Dünyası: Abdülmecid Efendi” başlıklı serginin yanı sıra Londra’da Royal Academy of Arts’ta açılan “Francis Bacon: Man & Beast” (İnsan ve Canavar) sergisi üzerine yazı ve Odunpazarı Modern Müze’nin direktörü Defne Casaretto ile keyifli röportaj dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Derginin mart sayısında müziğin sesi yükseliyor. Kemal Küçük, İstanbul Filarmoni Derneği’nde yaşananları kaleme alıyor. Diğer yandan dream pop ikilisi Beach House’un sekizinci stüdyo albümü “Once Twice Melody” üzerine inceleme bu sayıda okurları bekliyor. Azerbaycan’ın geçtiğimiz yıl en çok dinlenen kadın sanatçısı olan ve tamamı Türkçe sözlerden oluşan trap-pop türündeki “Bela” şarkısını yayınlayan Hiss ile yapılan röportaj da Milliyet Sanat’ın Mart 2022 sayısında yer alıyor. 

Derginin sahne sanatları sayfalarında, 35 yıllık dostlar Cem Davran ile Hakan Gerçek beraber yönetip rol aldıkları “Samanyolu’nu Bilir misiniz?” adlı yeni oyunu anlatıyor. Seçkin Selvi ise Kumbaracı50’nin yeni oyunu “Biraz Eksik Yaz Gecesi Biraz Fazla Rüyası”nı kaleme alıyor. Sahnelerin en yenisi "Şehirde Kimse Yokken"i oyunun başrolü Elçin Sangu ve yönetmeni Lerzan Pamir anlatıyor. 

Edebiyat iyi gelir

Edebiyat tutkunları için Aslı Tohumcu’nun yeni kitabı “Cevizin Şarkısı”, filozof, sosyolog ve hukuk teorisyeni Renata Salecl “Cehalet Tutkusu” adlı yeni kitabı ve İclal Aydın’ın diziye uyarlanan romanı “Üç Kız Kardeş” üzerine söyleşiler yer alıyor.

Podcast sayfasının yeni sayıdaki konuğu ise İKSV’nin “Dile Kolay” adlı podcast serisini hazırlayan İKSV Kurum Kimliği ve Yayınlar Direktörü Didem Ermiş Sezer ile Mümkün İletişim Kurucu Ortağı İlkay Baliç oluyor.