Kültür Sanat Gülcan Opel’den ‘Gurbet Türküleri’

Gülcan Opel’den ‘Gurbet Türküleri’

08.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye ve Almanya arasındaki “İşgücü Anlaşması” kapsamında Almanya’ya giden gurbetçilerin gerçek hikâyelerinden hazırlanan “Alamanya: Gurbet Türküleri” konserinde Gülcan Opel sahnede olacak.

Gülcan Opel’den ‘Gurbet Türküleri’

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - 30 Ekim 1961 yılında Türkiye ve Almanya arasında imzalanan “İşgücü Anlaşması” kapsamında Almanya’ya çalışmaya giden gurbetçilerin gerçek hikâyelerinden yola çıkarak hazırlanan “Alamanya: Gurbet Türküleri” konseri, perşembe akşamı saat 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda dinleyicilerle buluşacak. “Uykuda Mısın Sevgili Yarim” 45’liği ile adını duyuran, ardından “Gurbet Treni” ve “Alın Yazım” şarkılarıyla gurbetçilerin yalnızlığını paylaşan Gülcan Opel de konuk sanatçı olarak uzun bir aradan sonra ilk kez seyircisiyle bu konserde bir araya gelecek. Gülcan Opel, 1960’lı yıllarda başlayan müzik kariyerinde Arif Sağ, Neşet Ertaş gibi isimlerle başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerini dolaştı. Kendi ailesinin büyük kısmının yurt dışında yaşadığını söyleyerek konser öncesi duygularını anlatan Opel, “Almanya’ya kaset okumaya gitmiştim, bana oturum aldılar, iş sadece imzaya kalmıştı ancak ben orada işçi olarak kalmak istemedim, Türkiye’yi tercih ettim. Yurt dışında yaşamasam da, yıllarca gurbetçilere hitap ettim, adım bu nedenle ‘Gurbetçi Gülcan Opel’di. Tıklım tıklım oluyordu konserlerim, gurbet acı ve zordu. Perşembe akşamı uzun zaman sonra İş Sanat’ın konserinde yer almaktan büyük onur, şeref duyuyorum. O günü heyecanla bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Anılar ve mektuplar 

Anekdotlar, mektuplar ile hikâyelerden oluşan ve Diaspora Türk tarafından derlenen metni, Yiğit Sertdemir yönetmenliğinde tiyatro oyuncusu Gülçin Kültür Şahin ve Şerif Erol seslendirecek. Konserde Neşet Ertaş, Ali Ekber Çiçek, Arif Sağ gibi usta isimlerin eserleri Gülcan Opel’in yanı sıra Coşkun Karademir ve Ayfer Vardar’ın sesiyle hayat bulacak. Konserde solistlere eşlik eden orkestranın başında ise Cenk Erdoğan yer alıyor. 60 yıllık hasreti müzikle anlatan “Alamanya: Gurbet Türküleri”nin biletleri İş Kuleleri Salonu ana gişesinden ve tüm Biletix satış noktalarından temin edilebilir.

 

Yazarlar