Kültür Sanat “İncili Gelin” Contemporary İstanbul’da!

“İncili Gelin” Contemporary İstanbul’da!

06.05.2022 - 12:43 | Son Güncellenme:

Dünyada portre dokuyan nadir sanatçılardan Fırat Neziroğlu, geleneksel yöntemleri çağdaş argümanlarla bütünleştirdiği, geçmiş ve gelecek arasında kavramsal bağlar kurduğu tarzını “İncili Gelin” dokuması ile Contemporary İstanbul’da, Anna Laudel Gallery’ de sanatseverlerle buluşturuyor.

“İncili Gelin” Contemporary İstanbul’da

Sanatçı bugüne kadar gölge, boşluk ve ışık ile bütünleştirdiği portre dokuma sürecini günümüze kadar dokuduğu her portreye bir balık figürü ile yeni bir sürece eviriyor. Her portre dokumasını bir balık figürü ile eşleştiren sanatçı, ”Misinaları Özgürleştirmek” adlı eserinden sonra dokuduğu “İncili Gelin” ile bu kez daha önce dokuduğu Rönesans Kızı  portresine  gönderme yapıyor.

Haberin Devamı

Contemporary İstanbul kapsamında sergilenecek “İncili Gelin” ilk kez koku hafızamızı da bu özel esere katarak, Signes “Signature of the Essence” by Sesil&Selin tarafından üretilen imza koku ile gerçeklik, ışık ve gölge ile dokuyan sanatçının eserine deniz temasını katacak.

25 yıllık dokuma tecrübesindeki portreleri anlatan sanatçı “Portrelerimi içimdeki denizde yüzen balıklar teması ile Contemporary İstanbul’a taşıyorum” diyor ve ekliyor;

İncili Gelin dokumamda gerçek okyanus incileri kullandık. Bu inciler denizin değerli, eşsiz cevherlerini üzerinde taşıyan “İncili Gelin” olarak adlandırdığım balık dokumamı anlatırken, bir yandan da Rönesans Kızı’nın değer bulma, anlaşılma çabasını, sevgi arayışını, denizin doğal güzelliğine ve değerine taşıyor. Yaşamlarımızdaki değer bulma çabamızın özünde yatan kendi değerimizi başkalarının üzerinden yaratma çabamıza çözüm arıyor. Gelinliğin saf beyazı, incinin doğadaki çabasız güzelliği ve eşsizliği aslında içimizde ve özümüzde” diyor.