Kültür Sanat Öğrencilerin NFT çalışmaları

Öğrencilerin NFT çalışmaları

11.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Arel Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri, bu yılki sergilerini CROP’21 Online Egitim Edisyonu ile TEZOS(XTZ) blokzinciri üzerinden NFT olarak hazırlıyor.

Öğrencilerin NFT çalışmaları

Sergide, bölüm öğrencilerinin eğitim yılı içerisinde yaptıkları çalışmalar sanatseverlerle buluşuyor. Ayrıca sergiye bu sene ilk kez eklenen “Mezunlarımızdan” kategorisinde bölüm mezunlarının portfolyalarından 2020 ile 2021 yılları arasında yaptıkları işlere de yer veriliyor.

Haberin Devamı

Dijital bir anıt

Okulun öğrencilerinden Nursin Kaplan’ın mezuniyet projesi olarak yaptığı “Yıkılmayan Duvar” adlı çalışma ise Türkiye’de katledilen kadınları adına yapılmş bir ‘dijital anıt’ niteliği görüyor. Kaplan, “Yıkılmayan Duvar” başlıklı çalışmasında öldürülen kadınların öldürüldükleri yerleri ve öldürülme şekillerini hatırlatmayı ve unutulmasını engellemeyi hedeflemiş. Çalışmada mekân-obje-fotoğraf ilişkisi referanslanarak, toplumda giderek normalleşen katliamların bireylerin hafızasındaki yerine de değiniliyor. Ayrıca çalışmada resmedilen objelerin büyük bir kısmı toplumdaki kadın ve erkek ilişkisini de yansıtıyor. Sergi instagram - @arelgitx, facebook/@crop21 ve youtube - tiny.cc/arelgitx adreslerinden izlenebilir.