Kültür Sanat ‘Oppenheimer’ rüzgârı

‘Oppenheimer’ rüzgârı

24.01.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

10 Mart’ta sahiplerini bulacak 96. Oscar Ödülleri’nin adayları açıklandı.

‘Oppenheimer’ rüzgârı

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - Geçen senenin gişe rekortmeni “Barbie”nin yönetmeni Greta Gerwig’in En İyi Yönetmen’e aday gösterilmemesi dikkat çekti. Toplam 13 adaylık alan “Oppenheimer” şimdiden favori olarak görülüyor. Ana adaylıklar şöyle sıralandı: 

Haberin Devamı

En İyi Film: “American Fiction”, “Anatomy of a Fall”, “Barbie”, “The Holdovers”, “Killers of the Flower Moon”, “Maestro”, “Oppenheimer”, “Past Lives”, “Poor Things”, “The Zone of Interest”

En İyi Yönetmen: Justine Triet, Martin Scorsese, Christopher Nolan, Yorgos Lanthimos ve Jonathan Glazer

En İyi Kadın Oyuncu: Annette Bening (“Nyad”), Lily Gladstone (“Killers of the Flower Moon”), Sandra Hüller (“Anatomy of a Fall”), Carey Mulligan (“Maestro”), Emma Stone (“Poor Things”)

En İyi Erkek Oyuncu: Bradley Cooper (“Maestro”), Colman Domingo (“Rustin”), Paul Giamatti (“The Holdovers”), Cillian Murphy (“Oppenheimer”), Jeffrey Wright (“American Fiction”)  

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Emily Blunt (“Oppenheimer”), Danielle Brooks (“The Color Purple”), America Ferrera (“Barbie”), Jodie Foster (“Nyad”), Da’Vine Joy Randolph (“The Holdovers”)

Haberin Devamı

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Sterling K. Brown (“American Fiction”), Robert De Niro (“Killers of the Flower Moon”), Robert Downey Jr. (“Oppenheimer”), Ryan Gosling (“Barbie”), Mark Ruffalo (“Poor Things”)

En İyi Orijinal Senaryo: “Anatomy of a Fall”, “The Holdovers”, “Maestro”, “May December”,  “Past Lives”. 

En İyi Uluslararası Film: “The Teachers’ Lounge”, “Io Capitano”, “Perfect Days”, “Society of the Snow”, “The Zone of Interest”.

Berlin’de heyecanlı yarış

Panorama bölümünde Aslı Özge’nin yeni filmi “Faruk”’un dünya prömiyerini yapacağı 74. Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı için yarışacak 20 film açıklandı: 

■ “Kleine Dinge wie diese”

“Another End”

■ “Architecton”

“Black Tea”

“La Cocina”

■ “Dahomey”

“A Different Man”

■ “L’Empire”

■ “Gloria!”

■ “Hors du temps”

“In Liebe, Eure Hilde”

■ “Keyke mahboobe man”

■ “Langue Etrangere”

■ “Me el Ain”

■ “Pepe”

■ “Shambhala”

“Sterben”

■ “Des Teufels Bad”

■ “Vogter” 

■ “Yeohaengjaui pilyo”