Kültür Sanat “Rakı Balık Ayvalık”ta…

“Rakı Balık Ayvalık”ta…

16.12.2009 - 11:17 | Son Güncellenme:

Asırlardır yeme içme ve eğlence kültürümüzde önemli yeri olan rakının hayat bulduğu Ayvalık’a bir lezzet yolculuğu…

“Rakı Balık Ayvalık”ta…

Ayvalık ve Ege mutfağına ait birbirinden leziz meze, balık yemekleri ve tatlı tariflerinden oluşan bu özgün yemek kitabı İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı: Rakı Balık Ayvalık.

Güzelim Ege Denizi’nin sunduğu balık çeşitleriyle ve çilingir sofralarıyla “Rakı, Balık, Ayvalık” deyişini yaşatan bu mutfağa konuk olacak, kadehinizdeki rakıya seçkin eşlikçiler bulacaksınız.

Yaklaşık 80 tarifin yer aldığı kitapta Karides Çorbası, Balık Paçası, Fenerbalığı Çorbası; Taratorlu Deniz Börülcesi, Kızarmış Peynirli Közlenmiş Kırmızıbiber ve Patlıcan, Midye Salatası; Balık Pastırması, Uskumru ve Palamut Turşusu, Yağda Kızarmış Kabak ve Tarator Sos, Enginar Ezmesi, Deniz Kestanesi; Kalamar Yumurtası Kavurması, Fenerbalığı Kavurması, Muska Böreği, Kalamar Kokoreç; Papalina, Sütlü Balık, Lipsos Buğulama (Adabeyi), Sahanaki, Trança Şiş, Fırında Kefal Kebabı, Kalamar Pilaki, Kabak Çiçeği Dolması, Midyeli Lahana Sarması, Kalamar Dolması; Fıstıklı Parfe, Kremalı Kürek Helvası, Bademli İrmik Helvası… Ve daha pek çok özel lezzetin tarifleri yanı sıra kitabın sunuş kısmında rakı kültürüne, Ege’nin balıkları, balık yemenin sağlığa katkılarına dair bilgiler de yer alıyor.
Ciltli ve kuşe kağıda basılı “Rakı Balık Ayvalık” kitabı canlı görselleri ile hem göze hem damağa hitap ediyor.

Haberin Devamı

Yazarlar Hakkında
Yaşamlarının önemli bir bölümünü Ayvalık’ta geçiren Araştırmacı yemek kültürü yazarı Erkan Acurol ve fotoğraf sanatçısı Arzu Acurol çifti, on beş yılı aşkın süreyle Ege ve Ayvalık mutfağını incelediler. Yarım asırlık bir gurme olan Erkan Acurol leziz ve özgün tarifleriyle yurtiçi ve yurtdışında yirmi iki ödül kazandı. TV, gazete ve yemek dergilerinde sağlıklı beslenme konusundaki bilgilerini izleyicileriyle/okurlarıyla paylaştı.

Rakı Balık Ayvalık
Yazarlar: Erkan Acurol-Arzu Acurol