Kültür Sanat Sanat Filmleri Nelerdir? Sanat İle İlgili Film Önerileri Listesi

Sanat Filmleri Nelerdir? Sanat İle İlgili Film Önerileri Listesi

10.02.2022 - 14:40 | Son Güncellenme:

Sakin ve bir o kadarda sade olan sanat filmleri tercih edilen film türlerinden biridir. Derin anlamlar taşıyan ve hayatın içinden karakterler barındıran filmlerdir. Genel olarak Hollywood yapımlarına veya sanat yönü bakımından zayıf filmlere alışık olan kişiler tarafından tercih edilmez. Fakat bu tarz filmlerin kitlesi azımsanmayacak kadar fazladır. Sizler için hazırladığımız en iyi sanat filmleri listesini derledik.

Sanat Filmleri Nelerdir Sanat İle İlgili Film Önerileri Listesi

Sanat filmleri kısaca popüler kültürün ve sinemanın dışında kalan filmlere denir. Bu filmlerde görsellikten çok senaryo ve oyunculuklar ön plandadır.

Haberin Devamı

En İyi Sanat Filmleri

Masumiyet

Yaklaşık 25 yıl önce gösterime giren film tam anlamıyla bir Zeki Demirkubuz efsanesidir. Türkiye’de birçok film festivali tarafından ödüle layık görülmüştür. 1997 yılında vizyona giren Masumiyet, güçlü kadrosu ve iyi senaryosu ile oldukça başarılı bir sanat filmidir.

İçimdeki Yangın (Incendies)

İzleyiciler tarafından oldukça sevilen film Türkiye’de bir sene geç vizyona girmiştir. Doğu kültürünü gözler önüne seren film, iki kardeşin annelerinin son isteğini bulmak amacıyla girdiği mücadeleyi konu alıyor. Yönetmenliğini Dennis Villeneuve’nin yaptığı bu filmin oyuncu kadrosunda Lubna Azabal, Melissa Desormeaux Poulin ve Maxim Gaudette bulunmaktadır.

Bir İdam Mahkumu Kaçtı

Haberin Devamı

Bir idam mahkumu kaçtı filmi günümüzde pek çok filme ders verme niteliği taşıyan bir filmdir. Dönemin şartlarına rağmen oldukça iyi kurgulanmış ve çekilmiş nadir filmler arasında yer alır. Çekim teknikleri ile izleyiciye görsel şölen sunan film kült filmi olarak seçilebilecek yapımlar arasındadır.

Yol

Yılmaz Güney tarafından kaleme alınan ve yönetmen koltuğunda Şerif Gören’nin oturduğu Yol olağanüstü bir Türk filmidir. Filmin müzikleri Zülfü Livaneli tarafından yapılmıştır. Usta oyunculardan oluşan filmin kadrosunda; Tarık Akan, Şerif Sezer, Halil Ergün, Meral Orhonsay, Sevda Aktolga ve Necmettin Çobanoğlu gibi isimler yer almaktadır. Yol filmi, 1992 de Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülünü kazanan ilk Türk filmi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tokyo Hikayesi (Tokyo Monogatari)

Tokyo Hikayesi (Tokyo Monogatari) 1953 yılında seyirci ile buluşmuştur. Bu film Britanya Film Enstitüsü tarafından tüm zamanların en iyi filmlerinden biri olarak gösterilmektedir. Filmin senaryosu için Make Way for Tomorrow adlı 1937 yılından vizyona giren Amerikan yapımından ilham alınmıştır.

Kış Uykusu

Nuri Bilge Ceylan’nın eşsiz filmlerinden bir tanesidir. Oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer, Melisa Sözen, Demet Akbağ, Serhat Kılıç, Ayberk Pekcan, Nejat İşler, Nadir Sarıbacak, Tamer Levent ve Mehmet Ali Nuroğlu gibi usta oyuncular bulunan Kış Uykusu 2014 de vizyona girmiştir. Senaryosu ve çekim kalitesi ile oldukça başarılı olan film Altın Palmiye ödülü kazanan ikinci Türk filmidir.