Kültür Sanat Şimdiki Zamanın Hikayesi

Şimdiki Zamanın Hikayesi

25.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

BÜNYAMİN AYGÜN - Vapur penceresinden

Haberin Devamı

İstanbul’u tanımanın hem en keyifli hem de en kolay yoludur vapur seyahati… Masmavi denizin üzerinde süzülürken, martıların ve dalgaların sesi eşliğinde şehir tüm renklerini gösterir yolculara. İsa Demircan’ın fotoğrafında vapurun camından bakan kişi şehrin portresini çiziyor.

Geçmişin masalı

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Kendine has dokusu ve beş yüz yıllık tarihiyle bilinen Deva Hamamı, filmlere ve kitaplara konu oldu. Mistik dokusuyla insana zamanda yolculuk yapıyor hissi veren bu büyülü yerde çekilen birçok fotoğraf var ama fotoğrafçı Kübra Soylu, Deva Hamamı’nı farklı bir bakış açısıyla kadrajına almış.

Doğu’ya kar geldi

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Kışın en soğuk günlerinde bile bitmiyor hayvancıların görevi. Mevsim normalleri gereği beklenen kar Doğu’da yağmaya başladı. Fotoğrafçı Ender Yükseker, karda ip gibi dizilen koyunlarını suya götüren kadın çobanı fotoğraflayarak bizimle paylaştı.

Haberin Devamı

Bulutlara gizlenen tarih

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Dünyanın en eski kulelerinden sayılan, İstanbul’un sembollerinden Galata Kulesi, binlerce yıllık tarihin izlerini taşıyor. Alt kısmı Ceneviz, üst kısmı Osmanlı yapısı kule, sislerin arasında tarihin ışığını yansıtıyor.

Ufukta dans

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Batan güneşin ardından kalan kızıl gökyüzü, mavi denizin rengiyle bütünleşmiş. Dalgaların arasında dans ederek rüzgâr sörfü yapanlar ise tablo gibi bir görüntü oluşturuyor.

Yazarlar