Kültür Sanat Yazarı Çin’in sonunu beğendi

Yazarı Çin’in sonunu beğendi

29.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çin’de “Fight Club/Dövüş Kulübü”nün o ünlü finalinin değiştirilmesine tepkiler sürerken, filmin uyarlandığı romanın yazarı Chuck Palahniuk’tan ilginç açıklamalar geldi. Palahniuk, verdiği röportajda Çin’de filme eklenen sonun, kitaba daha yakın olduğunu söyledi.

Yazarı Çin’in sonunu beğendi

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - Yazar, “İronik olan şu ki filmin Çin'deki hâli, kitaptaki finale çok yakın. Fincher'ın finali ise hikâyenin tersiydi ama görsel açıdan çok iyiydi. Nihayetinde, Çinlilerin filmin finalini kitaptakiyle daha uyumla hâle getirdiğini söyleyebiliriz" dedi. Palahniuk kitaplarının ABD’de bazı eyaletlerdeki okul kütüphanelerine sokulmadığını ve kendi ülkesinde de yasaklarla uğraştığını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Hatırlanacağı gibi, Chuck Palahniuk’un ünlü romanından Jim Uhls’un senaryolaştırdığı, David Fincher’ın yönettiği ve başrollerini Edward Norton ve Brad Pitt’in paylaştığı “Fight Club/Dövüş Kulübü”nün ünlü finali, Çin’de değiştirilmişti. Orijinal filmdeki finalde Anlatıcı, alter ego'su Tyler Durden'ı öldürüyor ve sonrasında sistemi yıkmak için yerleştirdiği patlayıcıların binaları yerle bir etmesini izliyordu. Çin’deki versiyonda ise patlama sahnesi yerine, polisin patlamayı engellediğini ve Anlatıcı’nın akıl hastanesine gönderildiğini belirten bir yazı çıkıyor. Palahniuk’un kitabının finalinde, mekanizma arızalandığı için Anlatıcı’nın bombalama planı başarısız oluyor. Anlatıcı gözlerini akıl hastanesinde açıyor ve kendini cennette zannediyor.

Yazarlar