Siyaset Kurum: Askeri arazileri rant olarak görmedik

Kurum: Askeri arazileri rant olarak görmedik

22.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şehrin en önemli noktasında, en merkezi lokasyonunda olan ve kendilerine geçen eski askeri arazileri hiçbir zaman rant olarak görmediklerini söyledi.

Kurum: Askeri arazileri rant olarak görmedik

Bakan Kurum, Esenler sınırları içinde 47. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı’nın yer aldığı 183 dönümlük kışla arazisinde yapılan 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulundu. Gazetecilere açıklama yapan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimatlar doğrultusunda, şehrin her noktasında yeşil alan miktarını artırmak için çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Kurum, bahçenin, içinde her türlü faaliyetlerin yapılabildiği sosyal donatı alanlarının, millet kıraathanelerinin olduğu, yaşlıların, çocukların, gençlerin iç içe beraber zaman geçirebilecekleri bir alan olacağını belirtti.

Kurum, “15 Temmuz Millet Bahçesi, askeri alandan bize geçen bir arazi ve hiçbir zaman da askeri arazileri biz rant olarak görmedik. Halbuki şehrin en önemli noktasında, en merkezi lokasyonunda olan yerlerdir. Ama burası milletin kullanımına açılmak üzere ki ismi de millet bahçesidir, bu projelerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Bugün İstanbul’daki millet bahçelerimizi yerinde inceliyoruz” dedi.

Kurum: Askeri arazileri rant olarak görmedik