Milliyet Executive İş dünyası şubatta transferi sürdürdü

İş dünyası şubatta transferi sürdürdü

03.03.2022 - 14:34 | Son Güncellenme:

İş dünyasının, 2022’nin ilk çeyreğindeki C-Level yönetici atamaları devam ediyor. Türkiye’nin önde gelen şirketleri, şubat ayında da stratejik ve büyüme hedefleri doğrultusunda yönetim düzeyinde atamalar gerçekleştirdi. Yöneticiler, bu dönemde ağırlıkla mevcut şirketlerindeki yeni pozisyonlara transfer oldu. Şubat ayında şirketlerin dikkat çeken yeni görevlendirmeleri şu şekilde:

İş dünyası şubatta transferi sürdürdü

Hüsniye Ulu
ING Leasing Genel Müdürü & ING Leasing
Yönetim Kurulu Üyesi

Haberin Devamı

ING Türkiye’nin iştiraki ING Leasing’de üst düzey bir atama gerçekleşti. ING Türkiye Tüzel Bankacılık Direktörü olarak görev yapan Hüsniye Ulu, 1 Mart 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere ING Leasing Genel Müdürü ve ING Leasing Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. Ulu, yeni dönemde mevcut görevlerinin yanı sıra ING Türkiye ve ING Leasing arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine de liderlik edecek. 1995 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’nde işletme üzerine lisansını tamamlayan Hüsniye Ulu, yüksek lisansını Özyeğin Üniversitesi’nde MBA alanında tamamladı. Halen Sabancı Üniversitesi’nde finans alanında yüksek lisans programına devam eden ve iş hayatında 25 yıllık deneyimi olan Ulu, şube müdürlüğü, Ege ve İstanbul Anadolu Yakası Bölge Müdürlükleri olmak üzere ING Türkiye bünyesinde 15 yılı aşkın süredir pek çok farklı görevde görev aldı.

Haberin Devamı

İş dünyası şubatta transferi sürdürdü

Özden Önaldı
Yapı Kredi - İnsan Kaynakları Organizasyon ve İç Hizmetler Yönetimi’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

2016’da Koç Holding bünyesine katılan Özden Önaldı, yeni görevlendirmeyle Yapı Kredi’nin İnsan Kaynakları Organizasyon ve İç Hizmetler Yönetimi’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Önaldı, son görevini şirketin İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Başkanlığı’nda “Eğitim ve Gelişim Müdürü” olarak sürdürüyordu. İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü mezunu olan Özden Önaldı, iş hayatına 1999’da SAP şirketinde başladı. Kariyerine bankacılık sektöründe devam eden Önaldı, Osmanlı Bankası’nda Alternatif Dağıtım Kanalları alanında da görev aldı. Daha sonra Garanti Bankası’nda görev alarak; CRM & Pazarlama, Stratejik Planlama, IT ve İnsan Kaynakları alanlarında farklı yönetim kademelerinde birçok stratejik projenin liderliğini üstlendi. Önaldı halen Koç Üniversitesi Executive MBA Programı’na devam ediyor.

İş dünyası şubatta transferi sürdürdü

Okan Erol
Yemeksepeti - CMO / Pazarlamadan Sorumlu Genel  Müdür Yardımcısı

Yemeksepeti’nde çalışan ve 2020 yılından bu yana şirketin Pazarlama İletişimi Direktörü olarak görev alan Okan Erol, Yemeksepeti’nin Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldu. 16 Şubat 2022’de yeni görevine başlayan Erol, yeni dönemde Yemeksepeti ve girişimlerinin tüm pazarlama ve iletişim faaliyetlerinden sorumlu olacak. Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Bölümü’nden mezun olan Erol, İngiltere’de yer alan Cranfield University’de Stratejik Pazarlama alanında yüksek lisans derecesini tamamladı. Kariyerine 2010’da Londra’da Tesco bünyesinde Dijital Pazarlama Yöneticisi pozisyonu ile başlayan Erol, Yemeksepeti’nde marka iş birlikleri, marka iletişimi, medya planlama ve CRM, lojistik, hızlı market alışverişi ve mahalle operasyonları gibi farklı alanlarda stratejik görevler üstlendi.

Haberin Devamı

Neslihan Döngel Özlem
Brisa Bridgestone - Finans Genel Müdür Yardımcısı

Sabancı Holding’in Nisan 2019 tarihinden bu yana Planlama, Raporlama ve Finans Direktörü olan Neslihan Döngel Özlem, 1 Mart 2022 tarihinden itibaren, Brisa Bridgestone’nun Finans Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdürecek. Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde Executive MBA’ini tamamlayan Neslihan Döngel Özlem 2013- 2018 arasında Enerjisa Enerji şirketinde sırasıyla Finansal Planlama ve Kontrol Müdürü, Finansal Planlama, Kontrol ve Gelir Güvence Grup Müdürü; 2018-2019 arasında da Enerjisa Üretim şirketinde İç Denetim Direktörü olarak görev yaptı.

Haberin Devamı

İş dünyası şubatta transferi sürdürdü

Tayfun Topkoç
SAS - Orta Doğu, Afrika, Türkiye ve Orta Asya Bölgesi Genel Müdürü

SAS’ta Türkiye ve Orta Asya Bölgesinden Sorumlu Genel Müdürü ve ardından Güneydoğu Avrupa Bölgesi Genel Müdürü olarak görev yapan Tayfun Topkoç, yeni dönemde görevini Orta Doğu, Afrika, Türkiye ve Orta Asya Bölgesi Genel Müdürü olarak sürdürecek. Topkoç, 59 ülkeye ve yüzlerce çalışana liderlik edecek. Elektrik-elektronik mühendisliği alanında lisans, elektronik ve telekomünikasyon mühendisliği alanında ise yüksek lisans eğitimi bulunan Topkoç, Koç Üniversitesi Executive MBA programını da tamamladı. Türkiye ve Orta Doğu genelinde satış yönetimi ve iş geliştirme başta olmak üzere 22 yılı aşkın sektör deneyimine sahip olan Topkoç, Türkiye’de veri odaklı organizasyonların yaygınlaştırılmasına da öncülük etti; kamunun dijitalleşmesi inisiyatifleri ve yapay zeka konusunda yetenekli gençlerin desteklenmesiyle Türkiye’nin dijitalleşmesine katkı sağlayacak çalışmalarda da rol aldı.

Yazarlar