Oynatma Listesi
HABERLER

15 kişi bu araçtan çıktı! Göçmen operasyonunda şok görüntü

Kars'ta kaçak göçmenlere yönelik düzenlenen operasyonda bir otomobilden 14 göçmen ve organizatör yakalandı. O anlar kameralara ise böyle yansıdı.

Kars İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Digor yol kontrol noktasında şüphe üzerine bir otomobili durdurdu. Durdurulan araç içerisinde 14 düzensiz göçmen ve organizatörleri olduğu tespit edilen 1 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Araçta yapılan detaylı aramada, 6 gram uyuşturucu ve 1 ruhsatsız silah ele geçirildi. Yurda kaçak yollardan geçtiği anlaşılan düzensiz göçmenler, yapılan işlemlerin ardından sınır dışı edilmek üzere Geri Gönderme Merkezine, organizatörleri olduğu tespit edilen şüpheli ise adli makamlara teslim edildi.

KAÇAK GÖÇMENLERE BİR OPERASYON DA İSTANBUL'DA YAPILDI

Evlerde insani yaşam koşullarının olmadığı, tuvalet, banyo ve mutfağın sağlıksız durumda olduğu dikkat çekti. Odaların daha fazla insanı barındırmak için koğuş haline getirildiği de görüldü.

Ev sahibi, emlakçı ve aracıların aralarında olduğu 10 şüphelinin, kaçak göçmenlerin barınmalarını sağlayarak haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatılarak, evlerde barındırılan her bir kaçak göçmen için 2 bin 574 TL olmak üzere, toplamda 244 bin 530 TL idari para cezası uygulandı. Kaçak göçmenlerin bulunduğu 14 adres mühürlendi. Yakalanan 95 kaçak göçmen hakkında sınır dışı işlemleri başlatıldı.

SAHTE PASAPORT DÜZENLEYEN 6 İRAN UYRUKLU ŞÜPHELİ YAKALANDI

Beyoğlu'nda sahte pasaport düzenlendiği belirlenen adrese 18 Aralık'ta operasyon yapan polis, 6 İran uyruklu şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerinden 6 adet pasaport ele geçirildi. Yapılan incelemelerde 2 pasaportun sahte olduğu, 1 pasaportun üzerinde sahte giriş-çıkış damgaları olduğu, 3 pasaportun ise geçerliliğini yitirdiği tespit edildi. Yakalanan şüphelilerden 3'ü hakkında 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan adli işlem başlatıldı. Şüpheli 6 kişi sınır dışı işlemleri için geri gönderme merkezine teslim edildi. DHA

KIRKLARELİ'DE 238 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

Kırklareli'de son 1 haftada 238 kaçak göçmen ile 2 organizatör yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmada, son 1 haftada 238 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca organizatörlük yaptığı belirlenen 2 şüpheli, gözaltına alındı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER