Oynatma Listesi
HABERLER

6 numaralı dairenin sırrı! DEAŞ bombacısı ne planlıyordu?

İstanbul Sultanbeyli'de yakalanan DEAŞ'ın sözde Irak sorumlusu olan Ahmet Yesiv Abdullah hakkında hazırlanan iddianamede şok detaylar yer aldı.

İstanbul Sultanbeyli'de yakalanan DEAŞ'ın sözde Irak sorumlusu olan Ahmet Yesiv Abdullah hakkında iddianame hazırlandı. Teröristin İHA'ları etkisizleştirmek için çalıştığı öğrenildi. İddianamenin detaylarını CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardı.

Nihat Uludağ'ın açıklamaları şöyle:

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ardından DEAŞ terör örgütü de birçok Müslüman ülkeye savaş ilan etti. Kendince bütün bombacılarını sahaya sürdü.

Bu operasyon Kasım ayında Sultanbeyli'de yapıldı. DEAŞ'ın Irak sorumlusu Kasım ayında kıskıvrak yakalandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturmayı tamamladı ve iddianameyi hazırladı.

ÇOK KRİTİK BİLGİLER

İddianamede de çok kritik bilgilere yer verildi. Burası DEAŞ'ın ana bombacısının Sultanbeyli'deki evi. İddianamede bombacının evinde neler bulunduğuna yer verildi. Bu en üst düzeydeki bombacı. Çok önemli bir isim.

GİZLİ GÖRÜŞMELER KAPI KOLUNDA

Evinde bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. DEAŞ'ın ana bombacısının, diğer teröristlerle yaptığı görüşmelerin kayıtlarını kapı girişinde sakladığı öğrenildi.

GÖRÜŞMELER DEŞİFRE EDİLİYOR

Ana bombacı ifadesinde "Örgüt üyeleri ile uygulama üzerinden görüştüm. Ve görüşmeleri hafıza kartına atarak kapı kolunun altında sakladım." diyor. Operasyonda buradaki hafıza kartı da ele geçirildi. DEAŞ'ın üst düzey isimlerinin ne konuşulduğu deşifre ediliyor.

İHA'LAR İÇİN ÇALIŞMA

DEAŞ bombacısı ifadesinde "Örgüt benden insansız hava araçlarını nasıl etkisiz hale getirileceğini araştırmamı istedi. Ben de araştırıyorum." dedi. Bombacı ifadesinde "Bir bomba düzeneği yapmamı istediler. Cep telefonuna yapılacak arama ile telefonun ışığı yanacak ve sensör harekete geçerek bomba patlayacak. Bunu da çalışıyordum." diyor. Bombacı bu malzemeleri nereden aldığını da anlatıyor.

EVİNDE ELE GEÇİRİLENLER

Bombacının 6 numaralı evinde yapılan arama sinyal kesiciler, bomba düzenekleri ele geçirildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER