Oynatma Listesi
HABERLER

Ali Yerlikaya duyurdu: 10 ilde Sibergöz-29' Operasyonu!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “İstanbul merkezli 10 ilde vatandaşlarımıza ait adres, tapu ve eğitim bilgileri gibi kişisel verileri sosyal medya platformlarında satan "Nitelikli Dolandırıcılara" karşı başlatılan “SİBERGÖZ-29” operasyonlarında 13 şüpheli yakalandı” açıklamasında bulundu.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; İstanbul merkezli 10 ilde vatandaşlarımıza ait adres, tapu ve eğitim bilgileri gibi kişisel verileri sosyal medya platformlarında satan "Nitelikli Dolandırıcılara" karşı başlatılan “SİBERGÖZ-29” operasyonlarında 13 şüpheli yakalandı

Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; İstanbul merkezli Ankara, Mardin, İzmir, Sinop, Tokat, Hatay, Antalya, Diyarbakır ve Adana'da gerçekleştirilen “SİBERGÖZ-29” operasyonlarında; Araştırma raporlarının incelemesi neticesinde vatandaşlarımıza ait iletişim, adres, tapu ve eğitim bilgileri gibi kişisel verileri illegal şekilde ele geçirerek, sosyal medya platformlarında ücret karşılığı sattığı tespit edilen 13 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar sonucunda: Çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerine yer verdi.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER