Oynatma Listesi
HABERLER

'Arabadan çık' deyip vurdular! Tek el silah sesi duyuldu

Süpermarket önünde polisler tarafından etrafı sarılan aracın sürücüsü, inmeyi reddedip gaz pedalına bastı. Bu sırada polislerden biri ateş açtı, çığlıklar yükseldi. ABD, hamile kadının vurulduğu görüntüyü konuşuyor.

ABD'nin Ohio eyaletine bağlı Columbus'ta yaşayan 21 yaşındaki Ta'Kiya Young, 24 Ağustos tarihinde bir süper marketin önünde polis tarafından durdurulmak istendi.

10 bin nüfuslu Blendon ilçesindeki süpermarketten 911 aranıp hırsızlık ihbarı yapılması üzerine, ekipler mağazanın önüne geldi. Hırsızlık şüphelisi iki çocuk annesi Young, bu sırada siyah aracının içindeydi.

Polisler, üç ve altı yaşlarında iki çocuğu bulunan Ta’Kiya Young'a defalarca 'Araçtan dışarı çık' diye bağırdı. Genç kadın pencereyi açıp polislere neden araçtan inmesi gerektiğini sordu, 'Bir şeyler çaldığını söylediler, ayrılma' yanıtını aldı.

Ta’Kiya Young bunun üzerine polislere 'Bir şey yapmadım, diğer kızlar alıyordu' dedi. Pencere tarafındaki polislerden biri, yumruğunu cama vurmadan önce 'Dışarı çık' diye tekrar bağırdı.

İkinci bir polis memuru ise, aracın ön tarafından Young'a silah doğrultup 'Lanet olası arabadan çık' diye seslendi. Genç kadının gaz pedalına basmasını tek el bir silah sesi izledi.

 

DUVARA ÇARPIP DURDU

Yerel saatle 18.28'de olay yerinde çığlıklar yüksedi, Ta’Kiya Young'un aracı yavaşça park alanında ilerledi, ardından süpermarketin duvarına çarpıp durdu.

Bu sırada polisler aracın peşinden koşup 'Kahrolası arabayı durdur' diye bağırıp genç kadına silah doğrulttu.

Kapıyı açmayı deneyen ancak başaramayan bir polis memuru, aracın penceresini kırarak kadın sürücüye ulaştı. Ancak Ta’Kiya Young artık nefes almıyordu.

21 yaşındaki iki çocuk annesinin hamile olduğu ortaya çıkarken, olaya müdahale eden polislerin vücudundaki kamera görüntülerinin yayınlanması büyük bir öfkeye yol açtı. To'Kiya Young'un Kasım ayında bir kız bebek dünyaya getirmesi bekleniyordu.

Young ailesi, olay yerindeki polisler için suç duyurusuna hazırlanıyor. Cinayetin önlenebilir olduğunu belirten Young ailesinin avukatı, aynı zamanda yetki ve gücün suistimal edildiğini kaydediyor.

Ailenin öfkesini artıran bir diğer ayrıntı, yoğun eleştirilere hedef olan polis teşkilatının vücut kamerası görüntülerini günler sonra paylaşması oldu.

Savcılığın soruşturması sürerken, olay yerindeki polisler şimdilik açığa alındı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER