Oynatma Listesi
HABERLER

Baba Bülent Cihantimur ile ilgili flaş gelişme! İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti

İstanbul’da ehliyetsiz kullandığı otomobille çarptığı Oğuz Murat Aci’nin ölümüne yol açan ve kazanın ardından annesi Eylem Tok’un yurt dışına kaçırdığı 17 yaşındaki T.C., annesiyle birlikte New York’ta görüntülenmişti. Bugün soruşuma ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Baba Bülent Cihantimur ifadesi alınmak üzere savcılığa davet edildi.

Ünlü estetik doktoru babası Bülent Cihantimur’un lüks otomobilini kullanan 17 yaşındaki Timur Cihantimur, 1 Mart gecesi İstanbul Kemerburgaz’da bir kazaya karıştı. Kazada 1 çocuk babası 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Timur’u olay yerinden alan annesi Eylem Tok, o gece Mısır’a kaçırdı. Oradan ABD’ye gittiler. Dün New York 57. Sokaklarında anne ve oğlunun görüntüleri sosyla medyada büyük tepki çekmişti. Bugün ise baba Bülent Cihantimur ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

CNN Türk muhabiri Merve Tokaz, “Soruşturmaya ilişkin detaylara geçmeden önce fotoğraflara ilişkin birkaç şey eklemek istiyorum. Kazanın ardından Amerika’ya firar eden Eylem Tok ve 17 yaşındaki oğlu New York 57. sokakta çekilen o görüntülerinde gayet neşeli halleri özellikle oğlu Timur Cihantimur’un gülümseyen ifadesi oldukça dikkat çekiciydi. Kamuoyunda büyük bir tepkiye neden oldu. Sosyal medyada 2 günden bu yana çok sayıda kişi tepki gösteriyor.

Anne Pervin Aci, o fotoğraflara ilişkin Hürriyet’e konuştu ve bir açıklama yaptı. Aci, “Aklı olan böyle güler mi? O sırıtışları görünce içim cız etti. Kalbimden bir daha bıçaklanmış gibi oldum, bir daha yaralandım. Yazıklar olsun onlara. Getirsin o çocuğu bana ben en azından vatana millete hayırlı bir evlat olarak yetiririm. O anne oğluna düşman. Dışarı atmışlar çocuğu, vermişler iki tane arabayı. Kimin var 16-17 yaşında. Ama Türkiye’yi beğenmiyorlar, Türkiye’nin adaletine güvenmiyorlar. Saçımı süpürge ettim çocuklarımı okutayım diye. Biz çok güzel çocuklar yetiştirdik” dedi.

Baba Özer Aci fotoğraflara ilişkin, “Benim oğlum mezarda, biz ayakta durmakta zorlanıyoruz ama onların neşeleri yerinde. Gülücükler savuruyorlar. İnsanlık adına üzüldüm. Ama şunu bilsinler ki hak ve adalet yerini bulacak ve en son gülen biz olacağız”

BABA CİHANTİMUR SAVCILIĞA ÇAĞIRILDI

Soruşturmaya ilişkin yeni gelişmeler yaşandı. Dosyada bizli bir tanık dinlenecek.  Olay anında kaza yerinden geçen ve kazayı gördükten sonra da o anda bekleyen ve şahitlik eden bir isim. İlerleyen günlerde de tanık sıfatıyla dinlenecek. Anlatacakları ile kaza anında ve sonrasında yaşananları aydınlatacak.

Bir diğer gelişme ise baba Bülent Cihantimur hakkında yurtdışına çıkma yasağı getirilmişti. Adli kontrol tedbiri uygulanmıştı. Ancak baba Bülent Cihantimur soruşturma dosyasında değil. Bu sebepten dolayı babanın ifadesine başvurulmadı. Ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti ve baba Bülent Cihantimur da ifadesine başvurulmak üzere savcılığa davet edildi. Bülent Cihantimur’un bu davete henüz karşılık vermediğini biliyoruz, ancak karşılık verdikten sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gelerek ifade vermesi bekleniyor. Babanın anlatacakları çok önemli. Eylem Tok’la oğlunun kaçış organizasyonun yönetilmesinde adı geçen en baba Bülent Cihantimur olduğunu da biliyoruz. Bir yandan da Eylem Tok ve oğlunun iade süreci devam ediyor.

BABANIN FENOMENLERLE BAĞLANTISI

17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü Timur Cihantimur annesiyle birlikte Amerika'ya firar etmişti. O firar yolculuğunda rolü olan doktor babası Bülent Cihantimur'un tüm Türkiye'nin aylardır konuştuğu fenomen soruşturmasında şüpheli olduğu ortaya çıktı. Kara para aklama soruşturmasında Dilan Polat'ın ardındna soruşturulan Tayyargiler çifti de dosyaya girmişti. Tayyargiller çifti soruşturmasındaki 13 şüpheliden biri de Bülent Cihantimur'du. Kanal D'nin haberine göre Cihantimur'un tıpkı diğer fenomenler gibi kara para aklama ve suç örgütüne üye olmakla suçlandığı öğrenildi.

SAVCI BÜLENT CİHANTİMUR'A AYRICALIK TANIDI İDDİASI

Bülent Cihantimur'un içinde bulunduğu soruşturmayı savcı Gökalp Kökçü yürütüyordu. Hakkında usulsüz işlem yaptığı iddiası ortaya atlınca İstanbul'dan Erzurum'a gönderildi. HSK hakkında inceleme başlattı. Bunun üzerine Kökçü emeklilik dilekçesi vererek mesleği bıraktı. Kökçü, dosyadan alınmadan önce Bülent Cihantimur ile pek çok tartışmalı karara imza attı. Onlardan biri mal varlıkları ile ilgili idi.

Kökçü, mahkemeye gönderdiği yazıda 13 şüphelinin şirketlerine el konulmasını istedi ama o şirketler arasında Cihantimur'un estetik merkezi yoktu. Savcı Kökçü'nün Bülent Cihantimur için ayrıcalık tanıdığı iddiasında bulunuldu. Tayyargiller soruşturmasında 12 şüpheli birbiri ile akraba olması dikkat çekmişti. İddiaya göre akraba olan bu 12 şüpheli, 13. şüpheli olan Bülent Cihan Timur'u hiç tanımıyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER