Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Fidan duyurdu! Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bu yıl faaliyete geçecek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin bu yıl faaliyete geçecek olmasından memnuniyet duyduklarını belirterek "Eğitim alanındaki iş birliğimizin nişanesi olacak olan bu üniversite aynı zamanda Japonya'yla iş birliğimizin de çeşitlilik kazanmasına imkan sağlayacaktır" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Japonya Dışişleri Bakanı Kamikawa Yoko ile bir araya geldi. Bakanlıkta gerçekleşen ikili ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Bakan Fidan, ocak ayı başında Japonya'da yaşanan depremler ve Tokyo Haneda Havalimanı'ndaki uçak kazası için taziye dileklerini iletti. Japonya'nın güçlenen Asya'da güçlü ekonomisi, teknolojik yetkinliği ve jeostratejik konumuyla kilit bir ülke olduğunu kaydeden Fidan, "Dünyanın üçüncü büyük ekonomisi olan Japonya, kendi bölgesini de aşan küresel bir nüfus ve ağırlığa sahiptir. Türkiye ve Japonya arasında gücünü tarihten alan köklü dostluk bağları bulunmaktadır.

İlişkilerimizi bu sağlam temel üzerinde geliştirerek 2013 yılında stratejik ortaklık seviyesine çıkardık. Hatırlayacağınız gibi dönemin Başbakanı ile Cumhurbaşkanımız o dönem bu ilişkileri geliştirmişlerdi. Bildiğiniz üzere Japonya ülkemizdeki deprem felaket sonrasında önemli yardımlar bulunmuş ve hala afet bölgelerinde inşa ve ihya faaliyetlerine katkı sağlamaktır. Japon dostlarımıza sergiledikleri bu güçlü dayanışma için bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum" diye konuştu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER