Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Özhaseki açıkladı! Depremzedeler yeni evlerinde

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay için hazırlanan 7 bin 275 konutun bugün kuralarının çekileceğini belirterek, “Zemine üst tarafta yapacağımız inşaatlardan daha fazla önem veriyoruz. Neredeyse 20 metreye yakın zeminde kazık çakarak, zemini sağlamlaştırarak binaları yapıyoruz. Şu anda deprem bölgelerinde çalışan mühendisinden işçi arkadaşlarımıza kadar toplam 110 bin kişi gece gündüz demeden üç vardiya çalışmaya devam ediyorlar. Bizim amacımız evi yıkılan, konteynırda kalan vatandaşlarımız evlerine girinceye, ‘Allah sizden razı olsun’ deyinceye kadar çalışmak.” dedi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma uğrattığı Hatay’da kısa sürede yapımı tamamlanan kalıcı konutların kura çekimi ile anahtar teslimi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konutların teslim töreni öncesinde şantiye alanlarını gezdi, çalışmaları yerinde inceledi.

Bakan Özhaseki, Atatürk Caddesi’ndeki Emlak Konut şantiyesi gezisinde ekiplerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada basına açıklama yapan Bakan Özhaseki, Hatay için hazırlanan 7 bin 275 konutun kuralarının bugün çekileceğini söyledi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER