Oynatma Listesi
HABERLER

Başörtüsü teklifi Meclis'e geliyor! Erdoğan: Aileyi de korumayı hedefliyoruz

İlçe Müftüleri İstişare Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasayı işaret ederek, "Sapkın akımlar tarafından tehdit edilen aile müessesesini korumayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonu'nda İlçe Müftüleri İstişare Toplantısı'nda konuştu.
İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
Kongre, 81 ilimizde görev yapan müftülerimiz arasında dayanışma ve iş birliğinin artmasına vesile olacaktır. Ailenin korunması ve eğitim politikaları gibi birçok konuyu ele alacağız.

Ecdadımız sizler gibi din hizmeti görevi yapan kişileri hayra hizmet olan kişiler olarak adlandırmıştır. Diyanet teşkilatımız altında görev yapan tüm kardeşlerimizi hayra hizmet eden seçkin insanlar olarak görüyoruz. Hocalarımız sadece camide değil hayatımızın her safhasında yeri doldurulamaz görevler üstleniyor. Gençlerimizin bilgilendirilmesi konusunda da en büyük sorumluluk sizlere düşüyor. 

Dünyanın içinde bulunduğu zor süreç hayat veren ilkelerinin önemini ortaya koyuyor. İnsanlık maalesef manevi bakımdan daha fazla zemin kaybediyor.  

ÇARPIK İLİŞKİLER BİLİNÇLİ ŞEKİLDE ÖZENDİRİLMEKTE

 

İnsanlık taşıyıcı sütunu olan aile kavramı önemini yitirmekte. Kadın erken arasındaki birliktelik hakir görülürken çarpık ilişkiler bilinçli şekilde özendirilmektir. Toplum birkaç marjinalin adeta oyuncağı haline dönüşmektedir. Sapıklık, ahlaksızlık ve çarpık ilişkiler bilinçli şekilde özendirilmektedir. İnsanı diğer varlıklardan ayıran ne kadar değer varsa küresel odakların desteğiyle yok ediliyor.

BENZER SIKINTILARI BİZİM DE YAŞAMAMIZ KUVVETLE MUHTEMEL

Kendi değerlerine karşı küstah içimizden mankurtlar kabul etmese de gerçekler apaçık ortadadır. Şimdiden harekete geçip vakitlice önlem almazsak ileride benzer sıkıntıları bizim de yaşamamız kuvvetle muhtemeldir.

AİLE MÜESSESİNİ KORUMAYI HEDEFLİYORUZ

 

Anayasa teklifimiz bu yönde atılmış önemli bir adım olarak görüyoruz. Bu değişiklik önerisiyle bir yandan başörtüsüne anayasal güvence kazandırırken diğer yandan da sapkın akımlar tarafından tehdit edilen aile müessesesini korumayı hedefliyoruz.

MÜSLÜMAN TOPLULUĞU BUNLARA YEDİRMEYECEĞİZ

Mesela Meksika'da tamamıyla bu sapkın süreç yasal olarak zemine oturtulmuş. Ülkemizde de bu çalışmayı yürütenler var. Ama biz bunların karşısında olacağız, Müslüman topluluğu bunlara yedirmeyeceğiz.

KATİL SÜRÜLERİYLE MÜCADELE HEPİMİZİN SORUMLULUĞU

Türkiye en zor günlerinde Somali halkının yanında olmayı sürdürecektir. Adı ister DEAŞ, ister Boko Haram, ister FETÖ olsun, bu örgütlerin tamamı, dinimizi kirli emellerine alet eden sapkın ve sapık yapılardır. Katil sürüleriyle mücadele etmek hepimizin ortak sorumluluğudur. 

HER GENCİMİZİN VEBALİ ÜZERİMİZDE

Zararlı alışkanlıkların pençesinde kıvranan gençlerimizin acısı da yine bizim acımızdır. İmdadına koşamadığımız, İslam'ın mesajlarını ulaştıramadığımız her bir gencimizin vebali üzerimizdedir. 

ELEŞTİRİLER SİZİ YOLUNUZDAN ALIKOYMAMALI

Kimi kendini bilmezler Ortaçağ zihniyeti diyerek aşağılamaya çalışsa da milletimiz bu eğitim kurumlarına gözü gibi bakıyor. 4-4 yaş grubu yavrularımızı yetiştirmek suretiyle tarihe nazar edeceğiz. Diyanet'in daha sık hedefe konulmasını ise yaptığınız doğru işlerin bir karşılığı olarak görüyorum. Bir avuç kendini bilmezin eleştirileri sizi yolunuzdan alıkoymamalı. Hakikati anlatmaya devam etmenizi bekliyorum. 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER