Oynatma Listesi
HABERLER

'Batı alışacak' diyerek tepki gösterdi: Dergilerle Erdoğan'a saldırmak işi çözmez

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Tekirdağ Çerkezköy Hayri Batur Caddesi'nde düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "İstanbul kükrerse dünya titrer. Bu batı alışacak. Dergilerle Erdoğan'a saldırmak işi çözmez. İşi burası çözer." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tekirdağ Mitingi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle: Tekirdağ'ın tüm ilçelerindeki mahallelerindeki kardeşlerimi hasretle selamlıyorum. Tekirdağ hep bizim yüzümüzü güldürdü, rabbim de Tekirdağ'ın yüzünü güldürsün. Maşallah nedir bu ihtişam! Bugün Tekirdağ bir başka! Aldığım rakam 75 bin... Pazar gününe gümbür gümbür geliyoruz. 

Tekirdağ'a daha erken gelip yatırım değeri 9 milyar lirayı bulan hizmetin ve eserin açılışını yapmayı planlıyorduk ancak nasip bugüneymiş. Bu yatırımların şimdiden şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz. Dün İstanbul'u takip ettiniz mi? 1 milyon 700 bin! Dile kolay... İstanbul kükrerse dünya titrer. Bu batı alışacak. Dergilerle Erdoğan'a saldırmak işi çözmez. İşi burası çözer. Tekirdağ'dan tarihi bir netice bekliyoruz. Pazar günü mutlaka sandık başına gidiyor muyuz? Pazar günü Türkiye Yüzyılı'nın müjdesini tüm dünyaya duyuruyor muyuz? Yola devam diyor muyuz? Tabi bunun için çok çalışmamız lazım. Sadece kendimizin gidip oyunu kullanması yeterli değil. Eşimizden, dostumuzdan kafası karışık en az bir kişiyi daha ikna edip desteğini almanız şart. 81 vilayetimizin tamamındaki vatandaşlarımızdan da önümüzdeki günleri çok iyi değerlendirmelerini istiyorum. Sandıktaki hatanın bedelini kendimiz ile birlikte çocuklarımız da öder. Kumar masasının halini görüyorsunuz. Gazi Mustafa Kemal'i ağızlarından düşürmeyenler, kendilerine en ağır hakaretleri edenleri baştacı ediyor. Ülkemize kazandırığımız eserleri yıkma, değerlerimizi yabancılara peşkeş çekme sözü veriyor. Ülkenin kaderi üzerine kumar oynuyorlar. Biz noter masası da değiliz diyor neden oradasın? Tekrar döndü dolaştı masaya geldi. Milletim 14 Mayıs'tan sandıkta bunlara kendi oyununu oynayacak.

'Bay Bay Kemal Diyarbakır annelerinin gözyaşları ne olacak?'

15 Temmuz gecesi bunlar benim ailemi öldürmeye geldi. Kılıçdaroğlu Bakırköy'e belediye başkanının evine gidiyor. Bu da Bakırköy belediye başkanının evinde kahvesini yudumlayıp bizim ölüm haberimizi bekliyor. Bütün tuzakların üstünde en büyük tuzak Allah'ın tuzağıdır. O saat gelmeden ne bir an ileri, ne bir an geri. Sonra diyor ki haberim olsaydı beklerdim. Onlarca insan bekliyor, onları gördün. Bunlar böyle hain. İşte onun için 14 Mayıs tüm Türkiye'de bir dönüm noktası. Kandil'dekilerin ezanı var mı? Dini var mı? Bunlar Diyarbakır annelerinin çocuklarını dağa kaçıranlar, taciz edenler değil mii? Bu Selo 51 Kürt vatandaşımın kanına girdi. İşte bunların hesabı 14 Mayıs'ta sorulmalı mı? Bay Bay Kemal Diyarbakır annelerinin gözyaşları ne olacak?

'Gelin bu işi ilk turda açık ara bitirelim'

Ey CHP'ye gönül vermiş kardeşlerim, partinizin emperyalistlerin koçbaşı haline getirilmesine izin mi vereceksiniz? Ey HDP'ye oy veren vatandaşlar bu partinin yöneticileri Kürt kardeşlerin iradesini küresel pazarda açık artırmaya çıkarılmasına razı mı olacaksınız? Koalisyondaki diğer partileri saymıyorum bile çünkü zaten tabanı kalmadı. Ülkenin kaderini kumar masasına teslim etmek istemediğinizi biliyorum. Gelin bu işi ilk turda açık ara bitirerek ülkemizi terör örgütlerinin ve tefecilerin eline bırakmama irademizi beraberce ortaya koyalım. Bunların vaat ettiği bahar yalancı bahar. Ülkemizi tüm iddialarından mahrum ederek ülkemizi eski kavgalı krizli günlere döndürecekler. Demokrasi ve kalkınma atılımlarımızın önünü kesmek için neler yapmadılar ki? Darbecilere destek olmaya kadar her yolu denediler. Takoz siyaseti ile sokakları terörize etmeye kadar her şeyi yaptılar. Kaset kumpasları ile bize saldıranlara partilerinin kapılarını da sonuna kadar açanları bir telaş sarmış. Ağız birliği yapmışlar hepsi konuşuyorlar. Neden korkuyorlar? Neyi gizlemeye çalışıyorlar? Elbette biz de merak ediyoruz. Ahlaksız ve alçak iftiralar üzerinden kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Boşuna uğraşmasınlar. Bu mızrak çuvala sığmaz. FETÖ'cü taktiklerle gerçeklerin üstünü örtemezler. 

Projelerimizi engellemek isteyenler şimdi milleti kandırmaya çalışıyor. Ülkelerini de dünyayı da tanımadıkları için zaten hayata geçirilmiş projeleri kendi projeleri gibi anlatmaya kalkıyorlar. Bay Bay Kemal'i seçimden sonra yüklerinden de kurtulacağı için ülkeyi dolaşıp yapılan işleri görmeye davet ediyorum.

Tekirdağ'a son 21 yılda 62 milyar lirayı aşkın kamu yatırımı yaptık

Eser ve hizmet siyasetimizin ürünlerini günlerce anlatsak bitmez. Türkiye Yüzyılı ile bu atılımları asıl hedeflerine ulaştıracağız. Tekirdağ'dan öyle bir ses verin ki Balkanlar'a kadar duymayan kalmasın. 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılına Bismillah diyor muyuz? Gençler 14 Mayıs'ta teknoloji ile nitelikli istihdam, eşit şartlarda yarışta adalet çabamıza sahip çıkıyor muyuz? Tekirdağ böyle diyorsa inşallah 14 Mayıs'ta bu iş tamamdır. Biz Türkiye'yi belli bölge ve şehirleriyle değil 81 vilayetin tamamıyla geliştirip kalkındırdık. Tekirdağ'a son 21 yılda 62 milyar lirayı aşkın kamu yatırımı yaptık. Yüksek öğrenim yurt binaları açtık, spor tesisleri inşa ettik. Sağlıkta 1546 yataklı 15 hastane inşa ettik. Tekirdağ şehir hastanemizi tamamlayıp hizmetinize sunduk mu? Bay Bay Kemal'in hastanesi nasıldı? Ölenleri rehine olarak alıyorlardı. 87 km'den aldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 396 kilometreye çıkardık. Çanakkale Köprüsü'nü beğendiniz mi? AK Parti yapar, onlar bakar. Bir şeyi de siz yapın be! Var mı? Onlar musluğu kapatır, musluk açarlar. Tekirdağ'a 2 baraj, 7 sulama tesisi ve atık su arıtma tesisleri inşa ettik. Tekirdağlı çiftçilerimize 6 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik.

'Eser ve hizmet konusunda biz rakip tanımıyoruz'

Önümüzdeki dönem için yüzlerce binlerce yeni proje hazırladık. Eser ve hizmet konusunda biz rakip tanımıyoruz. Bu iş mutfak masasında aklına geleni söyleye benzemez. Tek kariyeri SSK'yı batırmak, tek siyasi başarısı kaset kumpası ile başa gelmek olan birisi ile bu işler olmaz. Bugüne kadar millete verdiği hiçbir sözü tutmamış olanların estirdiği hava ancak Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgası olur. Karadeniz gazını konutlarda bu ay tamamen ücretsiz yaptık. 1 yıl boyunca da mutfak ve sıcak su kadarını faturadan düşüyoruz 25 metreküp. Biz Londra'dan 300 milyar dolar getireceğim diye yalan yanlış laflar eden bu adama pazar günü hesabını soruyor muyuz? Ya biz çalışyoruz! Üretiyoruz... Güneş enerjisinde elektrik üretiminde zaten Avrupa'da birinciyiz. Amacımız önümüzdeki dönemde istihdama 6 milyon ilave yapmak. Türkiye enerjide dışa bağımlılıktan kurtuldukça ne olacak biliyor musunuz? Ülkemizin kazancını milletimize aktaracağız. Son yıllarda yaşadığımız sıkıntılar sebebiyle hayat pahalılığının canımızı yaktığını biliyoruz. Yarın işçi sendikaları ile çalışma bakanlığımız olarak bir araya gelecek ve son durumu açıklayacağız.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER