Oynatma Listesi
HABERLER

Bilal Erdoğan: Kudüs'ün prangalarının kırılmasının bir ön mesajı

CNN TÜRK'ten Göksu Öngören Özgür'e alanda açıklamalarda bulunan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, 'Yılın ilk günü, ilk sabahı biz bunun çok anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Yeni yıla girerken Filistin için de dualarla girmek istedik. Buraya Ayasofya'dan yürüyerek geldik. Ayasofya Camii'nin prangaları kırıldı. Bunun biz Kudüs'ün prangalarının kırılmasının bir ön mesajı olduğunu biliyoruz. İstiyoruz ki; bütün dünyaya buradan haykıralım. Dualarımızla, haykırışlarımızla hem katil İsrail'i lanetleyelim hem 12 şehidimiz var. Bunların tetiklerini çekenlerin aynı merkezden kontrol edildiğini biliyoruz. Hem de onlara mesajımızı verelim. Hem şehitlerimizi rahmetle anmak hem Filistin'e desteğimizi haykırmak hem de İsrail'i lanetlemek içni bütün sivil toplum kuruluşları burada birlikteyiz.' dedi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti; Camiler doldu, dışarıda namazlar kılındı. Hakikaten dünyanın başkentlerinde çok güçlü etkinlikleri gördük ama buralarda kendi devletleri, kendi karar vericileri bir ateşkes çağrısında dahi bulunamadılar.

ABD başta olmak üzere batı her türlü değeri ayaklar altına almayı göze aldılar. İsrail sen ne yaparsan yap biz sana destek olacağız, zaman tanıyacağız gibi direnişin içindeler. 21. yy dünyasında soykırımın yapılmasını her gün yüzlerce çocuğun öldürülmesini insanlık vicdanı kabul etmiyor. Kutuplaşma varmış gibi lanse etmeye çalışanlar toplumu bölmeye çalışanlardır. PKK, PYD'yi destekleyenler de onlar. Filistin'deki katliamı destekleyenler de onlar.

Türkiye'de Filistin mevzusuyla ilgili hassasiyeti olmayanların şehitlerimizle ilgili hassasiyeti yoktur. Kim diyorsa ki şehitlerimiz varken Gazze konuşulmaz.. Böyle bir şey kesinlikle doğru değildir, bunu söyleyenler haysiyetsizdir.

Katil İsrail’in kadın, çocuk demeden Filistinlileri topyekun ve korkakça yok etmeye çalışması karşısında dünyanın ayağa kalktığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Bizler de sivil toplum kuruluşları olarak; bebek, çocuk, kadın demeden katliam yapan İsrail’in karşısında bir an olsun susmadık, susmayacağız. Özellikle sürecin uzamasıyla soykırım kanıksanmaya, rakamlar istatistiğe dönmeye başlamıştır. Buna karşı sessizleşen dünyaya güçlü bir uyarı yapmak istemekteyiz."

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER