Oynatma Listesi
MAGAZİN

Burhan Çaçan sevgisi camiye sığmadı!

Türk Halk Müziği sanatçısı Burhan Çaçan (62), dün Bakırköy'de bulunan evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Ünlü isim, vefat haberiyle sanat dünyasını yasa boğdu. Dostları, Burhan Çaçan'a veda etmek için Fatih Camisi’nde hazır bulundu. Tarifsiz bir acı yaşayan sanatçının oğulları Kutsal ve Furkan Çaçan, gözyaşlarına hakim olamazken, cenazede ayakta durmakta güçlük çekti.

45 yıl önce Erzurum Radyosu'nun düzenlediği amatör sesler yarışmasını kazanan, ilk albümünü 1981 yılında çıkaran, Müzisyenliğinin yanı sıra bir dönem oyunculuk da yapan Burhan Çaçan, dün Bakırköy'de bulunan evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 62 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı, bugün Fatih Camii'nden sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Burhan Çaçan'ın dostları ve Ağrılı hemşerilerinin uğurlamak için erken saatte bir araya geldiği Fatih Camii'nde sanatçının oğulları Kutsal ve Furkan Çaçan taziyeleri kabul etti.

 

CAMİ AVLUSUNDA İZDİHAM!

Sanat camiasından Ferman Toprak, Nuri Alço, Ahmet Selçuk İlkan ve Selami Şahin gibi isimlerin katıldığı cenaze töreni öncesi Burhan Çaçan'ı uğurlamaya gelen sevenlerinin oluşturduğu camii avlusunda kalabalık nedeniyle kimi zaman izdiham yaşandı.

Oğulları Kutsal ve Furkan Çaçan'ın kimi zaman tabut başında gözyaşlarını tutamadığı tören sonrası ünlü sanatçı öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası tekbir ve dualar eşliğinde Edirnekapı Şehitliği Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER