Oynatma Listesi
HABERLER

Cevdet Yılmaz: 2026’da enflasyonda tek haneleri yakalayacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adana programının ardından Mersin’de düzenlenen 'İş Dünyası Buluşması'na katıldı.

Programa Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile oda ve borsa temsilcileri, milletvekilleri, AK Parti, MHP il başkanları ile iş insanları da katıldı. Burada konuşan Yılmaz, "Küresel ekonomiye baktığımızda maalesef çok olumlu dönemden geçmiyoruz. Salgın sonrası dönem hala devam ediyor, etkilerini gösteriyor. Dünya ekonomisi son yılda 20 yılda 3,6 bir büyüme kaydetti, ancak bu geçen yıl itibariyle 3 ortalamaya düştü. Bu dünya ticaretini de etkiliyor. Büyüme tarafında oldukça iyi bir performansımız var.

Türkiye ekonomisi son 3 yılda yüzde 20 büyüme gerçekleştirdi. İhracatımız, istihdamımız arttı. Büyümemiz iyi gidiyor. Bir taraftan büyürken diğer taraftan enflasyonla mücadele ediyoruz. Önümüzdeki dönem yapısal reformlara yoğunlaşacağız. Yıllık etkisini 2024’ün ortalarında daha net bir şekilde göreceğiz. Kararlı bir şekilde mücadelemiz sürüyor. 2025’te yüzde 15’ler civarında öngördüğümüz enflasyon. 2026’da ise yeniden tek haneleri yakalayacağız inşallah.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER