Oynatma Listesi
TELEVİZYON

CHP'de 'değişim' çatlağı! "Bugün niye söylüyorsun?"

Seçimlerin ardından CHP'deki 'değişim' tartışması derinleşerek devam ediyor. CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, 'değişim' çağrısı yapan isimlere dikkat çeken bir yanıt verdi.

Değişim çağrılarının dinmediği CHP'de peş peşe farklı açıklamalar geliyor. CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, değişim çağrılarını eleştirdi, Kılıçdaroğlu'na haksızlık yapıldığını söyledi. Toprak, partide köklü bir değişime ihtiyaç olduğunu söyleyen CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'a tepki gösterdi. Toprak, "Sen de o kurulun üyesiydin, niye o gün çıkıp bunu söylemedin" dedi. CHP eski Milletvekili Gürsel Tekin de, "Değişim derken partiyi bölmeyelim" çağrısı yaptı.

"BUGÜN NİYE SÖYLÜYORSUN"

Bir internet sitesine konuşan CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, değişim tartışmalarını eleştirdi. Toprak, "Değişim kelimesi güzeldir ancak bunların altını doldurmazsanız slogandan öteye gidemezsiniz" dedi. Toprak, partide köklü bir reforma ihtiyaç olduğunu söyleyen CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'a tepki gösterdi. Erdoğan Toprak, Tezcan'a "Bugün niye söylüyorsun? O gün çıkıp "Ben bu listelere evet diyemem" diyebilirdiniz. Yani o gün onu söylemiyorsun, bugün söylüyorsun. Onun için geçmişi bırakarak, geleceği nasıl kurtaracağız ona bakmalıyız." dedi.

"HATALAR ELBETTE VARDIR"

Toprak, Kılıçdaroğlu'na haksızlık yapıldığını savundu. Toprak, "Siz tutar değişim altında Genel Başkan'ı yıpratırsanız bu olmaz." dedi. Erdoğan Toprak, "Çıkıp Kemal Bey gitsin diyorlar ama gelecek kişiye politikaları belli değil." ifadelerini kullandı. CHP'li Toprak, "Hatalar elbette vardır, hatalar da kullanılmalı. Ama o gün bugün değil." şeklinde konuştu.

DSP ÖRNEĞİ

"Ardından dayatmayla değişim diyenler yakındaki zamandaki DSP örneğine iyi baksın" diyen Toprak, "Başbakanlık kendisinde olan bir partinin nasıl dağıldığını milletvekillerinin yarısının bir yere diğer yarısının başka bir yere nasıl gittiğine iyi baksınlar" dedi.

"DEĞİŞİM DERKEN PARTİYİ BÖLMEYELİM"

Partideki değişim tartışmalarını eleştiren bir diğer isim CHP eski milletvekili Gürsel Tekin'di... Bir gazeteye konuşan Gürsel Tekin, "Değişim rüzgarları estirip didişme sürecini yaşamak ve ardından ayrışım noktasına geldiğini görmek çok üzücü. Geçmişte bu durum beraberinde bölünmeyi getirdi. Değişim derken partiyi bölmeyelim" vurgusu yaptı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER