Oynatma Listesi
HABERLER

CHP'li vekiller Tanal ve Başarır eylemcilerle tartıştı

Muğla Milas'taki yerli linyitten elektrik üretimi gerçekleştiren termik santrali maden sahasının genişletilmesi gündemde. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Akbelen'e giderek maden işçilerini ziyaret etti. CHP'li vekillerle eylemciler arasında gerilim yükseldi.

Eylemcilerle maden işçilerini karşı karşıya getiren maden sahası genişletilme çalışması yankıları sürerken CHP lideri Kılıçdaroğlu da soluğu Akbelen'de aldı.

Kılıçdaroğlu, yaşanan olayı bir de maden işçilerinin ağzından dinledi; 'Bu santral kurulalı 30 yıl oldu. 30 yıldan beri burada üretim yapıyoruz. Ve bu santralin Türkiye'deki termik santraller içinde çevre uyumlu, sistemleri Avrupa İklim Yasası'na göre uyumlu çalışan santrallerden bir tanesi'

Madencilere kulak veren Kılıçdaroğlu ise 'Hiç kimsenin işsiz kalmasını istemeyiz. Her işçi çalışmalı, üretmeli, kazanmalı. Dolayısıyla da huzur içinde evine gidebilmeli. Sizin her zaman yanınızda olacağız. Bu benim sözümdür' dedi, destek sözü verdi.

CHP'Lİ VEKİLLERLE EYLEMCİLERLE TARTIŞTI

Ağaçların bulunduğu bölgeyi ziyaret etmeyen Kılıçdaroğlu, eylemcilerin tepkisiyle karşılaştı. Kılıçdaroğlu gerilimi sonrası eylemciler de CHP'li milletvekilleriyle karşı karşıya geldi. Önce Mahmut Tanal sonra Ali Mahir Başarır eylemcilerle tartıştı.

Tartışmanın fitilini ateşleyen, ağaçların kesilerek maden sahasının genişletilmesi çalışması hakkında TES İş Sendika Başkanı Fatih Çelik ise şu ifadeleri kullandı;

Çelik, “Madenler yerin altında. Tabi ki bizler de ormanların kesilmesine karşıyız ama yerli ve milli kaynakların kullanılmasından da yanayız. Onun için bu madeni çıkardıktan sonra aynı alan tekrar toprakla doldurup, ağaçlar dikilip tekrar Orman İşletme Müdürlüğüne veya Orman İşletme Genel Müdürlüğüne devredilmektedir” sözlerini kullandı.

TES İş Sendika Başkanı Fatih Çelik, Kılıçdaroğlu ile görüştüklerini de söyledi ve “Biz bugün Kemal Kılıçdaroğlu ile sayın genel başkanımızla otelde bir görüşme yaptık. Durumun hassasiyetini ve durumun nerelerde olduğunu en ince ayrıntısına kadar anlattık ve o da dedi ki, ‘Santralin çalışmasından yana olduğunu, üretimden yana olduğunu, emekten yana’ olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Her işçi çalışmalı, üretmeli, kazanmalı ve huzur içinde evine gidebilmelidir” ifadelerini kullandı.

AKBELEN'DEKİ MADEN SAHASI GENİŞLETİLME ÇALIŞMASI SONRASI BÖLGEYE YENİDEN AĞAÇ DİKİLEBİLİR Mİ?

Prof. Dr. Sinan Güner, “Akbelen Ormanı 40-50 yaşlarında idari süresini doldurmuş veya doldurmakta olan saç kızılçam ormanıdır. Hızlı büyüyen bir türdür, gençleştirilmesi, işletilmesi en kolay olan ağaç türüdür. Ağaçlar tıraşlama şeklinde kesiliyor. Yeniden o alanın ağaçlandırılması, ormanlaştırılması mümkündür” ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER