Oynatma Listesi
HABERLER

Çin'de Türk denizcilerin bulunduğu gemi battı

Çin’in Şanghay kenti açıklarında içinde Türk denizcilerin de bulunduğu Omega adlı gemi, Mirabella isimli gemiyle kötü hava koşullarından dolayı çarpıştı. Filikalarla gemiyi terk eden 16'sı Türk 21 denizcinin diğer gemi tarafından kurtarıldığı açıklandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Denizcilik Genel Müdürlüğü bugün yaptığı açıklamada “Marshall bayraklı OMEGA gemisinin MIRABELLA isimli gemi ile Şangay açıklarında çatışma sonucu battığı, can filikası ile gemiyi terk eden 16'sı Türk 21 denizcinin çatan gemi tarafından denizden alındığı öğrenilmiştir. Geminin 3. Kaptanı ile görüşme sağlanmış olup sağlık durumları iyi olan denizcilerin gemiden tahliyesi için Dışişleri Bakanlığımız ve MRCC Çin ile koordine sağlanmaktadır. Geçmiş olsun” denildi.

Olay yerinden gelen ilk bilgiler, Şanghay açıklarındaki çarpışmanın gece yarısı 03.30 sularında mürettebat uyurken gerçekleştiği yönünde. Ambar çevresinden hasar alan Omega isimli gemi yavaş yavaş sulara gömülürken, olay yerine Çin'e ait sahil güvenlik ekipleri ulaştı. Bir Rus limanından yolculuğuna başlayan Omega, Karadeniz'i geçip İstanbul ve Çanakkale boğazlarından ilerlemiş ve Çin'e doğru hareket etmişti. 189 metre uzunluğundaki geminin demir taşıdığı biliniyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER