Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çabaladığımıza 85 milyon şahit

Gaziantep Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Deprem bölgesi için nasıl samimiyetle çalıştığımıza ve depremzedelerimize el uzatmak için nasıl çabaladığımıza 85 milyon şahittir' dedi.

"85 MİLYON ŞAHİT"

Hasarın ve faturanın büyüklüğü karşısında asla yılgınlığa kapılmadık. Yatırımlarımızın aksamasına müsaade etmedik. Eksiklerimiz olmuştur, gecikmeler yaşanmış olabilir. Ama deprem bölgesi için nasıl samimiyetle çalıştığımıza ve depremzedelerimize el uzatmak için nasıl çabaladığımıza 85 milyon şahittir. Farklı proje ve çalışmalarla bu çalışmaları hızlandırmanın gayretindeyiz. Yerinde dönüşüm için başvurular 255 bini aştı, Gaziantep'te bu sayı 1068'dir.

"DEPREM BÖLGEMİZİ EN KISA SÜREDE AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

Depremden etkilenen şehirlerimizin meydanlarını, ana caddelerini de biz yapıyoruz. Alt yapı projeleri için İlbank aracılığıyla 56 milyon liralık hibe desteği sağlıyporuz. Yazın altyapı çalışmalarına başlayacağız. Büyük bir gayret ve özveriyle çalışarak deprem bölgemizi en kısa sürede ayağa kaldıracağız. Türkiye kerim vasfıyla çok güçlü bir devlettir.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER