Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İhtiyaç duyulan alanlarda öğretmen atamalarını sürdüreceğiz”

Haydarpaşa Anadolu Lisesi'nde karne törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada öğretmen atamalarıyla ilgili yeni mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Haydarpaşa Anadolu Lisesi Karne Töreni”nde konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Öğretmen, bizim kültürümüzde sadece bilgiyi aktaran değildir. Öğretmen, aynı zamanda öğrencisinin içindeki cevheri ortaya çıkaran bir kaşiftir. Karakterini şefkatle işleyen bir gönül işçisidir. Öğretmenlerimiz, bilgileriyle birlikte tecrübeleriyle de evlatlarımızı hayata hazırlayan birer rehberdir. "Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum" buyuran Hz. Ali, bu sözüyle esasında bir öğrencinin öğretmenine olan vefa borcunun da sınırlarını çiziyor.

İlk emri "oku" olan bir inancın mensupları olarak bizlere bilgi yanında hikmeti, irfanı, ahlakı da aşılayan öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyiz. Vatana, millete ve devlete hayırlı bireyler yetiştirme ülküsüyle görev yapan tüm öğretmenlerimize şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

"YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

Ellerindeki tüm imkanları evlatlarının eğitimi için seferber eden anne babaları da canı gönülden tebrik ediyorum. Bu sene 6 şubatta meydana gelen depremler sebebiyle ülke ve millet olarak dini ve milli bayramlarımızı biraz buruk geçiriyoruz. Bugün de karne almanın sevincini maalesef tam manasıyla teneffüs edemiyoruz. Asrın felaketinde toprağa verdiğimiz 50 bini aşkın vatandaşımızın özellikle öğrenci ve öğretmenlerimizin acısı hala kalbimizi yakıyor. Bu vesileyle 6 Şubat depremlerinde vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı niyaz ediyorum.

Aybüke Yalçın'dan Necmettin Yılmaz'a 192 şehit öğretmenimizi burada tekrar burada rahmetle yad ediyorum. İnşallah devlet ve millet olarak şehit öğretmenlerimizin emanetlerine sahip çıkacak, uğruna canlarını feda ettikleri hasletleri yaşatmayı sürdüreceğiz. Depremden olumsuz etkilenen şehirlerimizi de en kısa sürede yeniden ayağa kaldıracağız.

YAKLAŞIK 27 MİLYON ÖĞRENCİ VAR

19 milyonu temel eğitim ve ortaöğretimde, 8 milyonu yükseköğretimde olmak üzere yaklaşık 27 milyon öğrencimiz bulunuyor. Geleceğimizin teminatı olan bu çocuklarımızın en güzel şekilde yetişmeleri için elimizdeki imkanları seferber ediyoruz. 2002 yılından beri her sene bütçede aslan payını eğitime ayırarak, mevcut derslik sayımızı iki katına çıkararak, okullarımız en son teknolojiye sahip eğitim altyapısına kavuşturarak, ders kitaplarından yardımcı kaynaklara öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu eğitim materyallerini ücretsiz dağıtarak, öğretmenlerimizin mali ve özlük haklarını her geçen yıl geliştirerek, velhasıl evlatlarımızın kaliteli eğitim alması yolunda gereken ne varsa onu yapmaktan çekinmeyerek bu meseleye verdiğimiz önemi gösterdik.

YENİ ÖĞRETMEN ATAMALARI OLACAK MI?

Geçen ay yaptığımız toplam 45 bin yeni öğretmen atamasıyla mevcut eğitim ordumuzu daha da güçlendirdik. 2002 yılında ülkemizde toplam 500 bin öğretmen varken son atamayla birlikte sadece bizim dönemimizde göreve başlayan öğretmen sayısı 800 bini buldu. İhtiyaç duyulan alanlarda öğretmen atamalarını sürdüreceğiz.

Bu yıl 29 Ekim'de Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutlayacağız. Gelecek 5 sene boyunca Türkiye Yüzyılı inşası için gece gündüz demeden çalışacağız. Siz evlatlarımıza gurur duyacağınız bir ülke tesis edeceğiz. Öğretmen, ebeveyn ve öğrencisi ile hepimize sorumluluk düşüyor. Hedeflerimiz ile aramıza kimseyi sokmayacağız. Bu ülkenin vatandaşı olmaktan şeref duyacağız.

Bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkacağız. Bunları yaparsak kimse bizim önümüzü kesemez. Yarının Türkiye'si sizlerin omuzlarında yükselecek. Teknofest gençliği olarak artık uzayla iç içe olmayı amaç edineceksiniz. Yazı sevdiklerinizle keyifli vakit geçirirken kitapla bağınızı kesmeyin. Öğrenme şevkinizin kaybolmasına izin vermeyin. Ücretsiz yaz okullarımız, gençlik kamplarımız var. Merdiven altı kapkaççılara kendinizi kaptırmayın. Gençlik ve Spor bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın sizlere sunduğu imkanlar var. Mutlu ve huzurlu bir tatil geçirmenizi diliyorum. Bu hafta sonu yüksek öğretim kurumu sınavlarına girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER