Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan Prag'da

Avrupa Siyasi Topluluğu programına katılmak için Çekya'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkent Prag'da Türkiye Büyükelçiliği önünde Türk vatandaşları tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prag ziyaretinde bugün saat 17.20'de Fransa Cumhurbaşkanı Macron, saat 18.00'de İspanya Başbakanı Pedro Sánchez ile ikili görüşme gerçekleştirecek.

Erdoğan, saat 18.30'da ise AB Komisyon Başkanı Ursula Von Der Leyen ve Çekya Başbakanı Petr Fiala ile de üçlü görüşme yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan zirvede, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile de ikili bir görüşme yapacak. Saat 19.00'da Erdoğan ve Paşinyan’ın ilk kez bir araya geleceği görüşme, Türkiye ile Ermenistan arasında son 30 yıllık dönemdeki en önemli görüşmelerden birini oluşturacak.

Erdoğan ile Paşinyan’ın 16 Eylül’de Özbekistan’da yapılan Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ Zirvesi) nedeniyle bulunacakları Semerkant’ta yapacakları görüşme normalleşme çabalarını daha ileri bir boyuta taşıyabilecekti. Ancak Paşinyan son anda zirveye katılmaktan vazgeçmişti.

Öte yandan liderler saat 20.00'de akşam yemeğine iştirak edecek.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER