Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlıyız

Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "MEB bünyesinde kurduğumuz sistemle hastalık seyrini yakından takip edeceğiz. Yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı'na katıldı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

 Eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Yeni eğitim-öğretim yılının açılış törenini Türkiye'nin en köklü okullarından biri olan Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştiriyoruz. Kökleri çok daha eskiye uzanan okulumuz Türkiye'ye farklı alanlarda hizmet etmiş pek çok güzide ismin yetişmesine de vesile olmuştur. Güreş ve tekvando başta olmak üzere sporda da göğsümüzü kabartan lisemizi kutluyor eğitim veren eğitmenlerimize teşekkür ediyorum.

ÖĞRETMENLERİN HAKKINI ÖDEYEMEYİZ
Burada çok önemli gördüğüm bir hususu vurgulama istiyorum Başarı tesadüften öte, disiplin, azim ve fedakarlıkla dolu uzun bir mücadelenin meyvesidir. Başarılarda mesleğine aşık eğitimcilerin imzası vardır. Eğitimcilerin fedakarlığı olmasa bu başarılar olmazdı. Öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyiz. Sizlere ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

EĞİTİMİ KESİNTİSİZ SÜRDÜREN BİRKAÇ ÜLKEDEN BİRİ OLDUK
Önceki sene başlayan ve son bir buçuk yıldır dünyayı derinden sarsan koronavirüs salgını eğitimi de olumsuz etkiledi. Salgını önlemek için hemen her ülke çok sert tedbirlere başvurdu. Öğretmenlerimizin, evlatlarımızın ve ailelerin sağlığını tehlikeye atmamak için dikkat gösterdik. Kimi zaman okulları açarak kimi zaman EBA üzerinden eğitimi gerçekleştirdik. Eğitimi kesintisiz sürdüren birkaç ülkeden biri olduk. Evlatlarımızın eğitimden kopmamalarına gayret ettik. 2 milyon tablet bilgisayarı öğrencilerimize ulaştırdık. EBA, TV ve internet platformlarıyla uzaktan eğitimi başarıyla yürüttük. EBA canlı dersleri devreye aldık. Türkiye'deki tüm cep telefonu abonelerine aylık 8 gb kadar EBA'ya erişim sağladık. Özellikle aşının etkinliğine dair bilimsel verilerin açıklanması. Yüz yüze eğitim için bizi daha çok cesaretlendirdi. Milli Eğitim Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımız okullarda alınması gereken önlemleri birlikte belirlediler.  

 

 

YÜZ YÜZE EĞİTİMİ DEVAM ETTİRMEKTE KARARLIYIZ
MEB bünyesinde kurduğumuz sistemle hastalık seyrini yakından takip edeceğiz. Yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlıyız. Tüm velilerimizin ve çocuklarımızın özellikle müsterih olmasını istiyorum. Aşı sırası gelmiş tüm vatandaşlarımızı aşılarını olmaya davet ediyorum. Zorlayıcı yollara başvurmak istemiyoruz. Salgına karşı en etkili silahımız olan aşıyı da değerlendirmemiz şarttır. Aşıyla ilgili sosyal medyadaki bilgi kirliliğine vatandaşlarımız itibar etmemeli. Bugün uzun bir aranın ardından yeniden okullarına kavuşan evlatlarımız Türkiye'nin geleceğidir.

 2002'DEN BU YANA 700 BİN ÖĞRETMEN ATAMASINI YAPTIK
Göreve geldiğimiz 2002'den beri eğitimi en öncelikli meselemiz olarak gördük. Aileler ders kitapları peşinde koşmasınlar diye kitapları ücretsiz dağıtıyoruz. Kitaplarımızı kuşe kağıtla hazırladık, sıraların üzerlerine bıraktık. Ülkedeki derslik sayısı 343 bindi, 603 bine taşıdık. 700 bin öğretmenimizin atamasını 2002'den bu yana gerçekleştirdik. Cuma günü yaptığımız 20 bin öğretmen ataması ile eğitim ordumuzu daha da güçlendirdik.

DERİN YARAYI BİR AN ÖNCE TAMAMEN KAPATMAMIZ LAZIM
Yıllarca ötelenen, haksızlığa ve hukuksuzluğa maruz kalan imam hatip okullarını ve meslek liselerini diğer okullarımızla eşit hale getirdik. 28 Şubat zihniyetinin sırf imam hatiplerin önünü kesmek amacıyla eğitim sistemimizde açtığı bu derin yarayı, bir an önce tamamen kapatmamız gerekiyor. Türkiye'nin 2023 hedefleriyle 2071 vizyonuna ulaşmasında mesleki eğitimin kritik rolünün farkındayız

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER