Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sınır ötesi operasyon mesajı! "Bu yaz çember tamamlanacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada sınır ötesi operasyon mesajı vererek, "Irak sınırlarımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz. Bu yazın Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız." dedi. Erdoğan ayrıca savunma sanayi, emekli ve çalışanların maaşlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle; BM ziyaretimizde Dubai'de düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi'ne katıldık. Bu vesileyle devlet başkanının yanı sıra diğer devlet ve hükümet başkanlarıyla da görüşmelerimiz oldu. Dubai ziyaretimiz ardından Sayın Sisi ile görüşmeler gerçekleştirdik. Burada da ticaret ve savunma başta olmak üzere özellikle Filistin meselesini etraflıca konuştuk. Gazze'deki katliamı durdurmak amacıyla atabileceğimiz ortak adımları ele aldık.

MAHMUD ABBAS TÜRKİYE'YE GELİYOR

Yarın Mahmud Abbas'ı ülkemizde ağırlayacağız. Mısır ziyaretimizin ardından bir Karadeniz programı yaptık. Karadeniz her zaman olduğu gibi bu ziyaretlerimizde de bizi kucakladı. İlham Aliyev kazandığı seçimin hemen ardından ilk resmi ziyaretini ülkemize gerçekleştirdi. Arnavutluk Cumhurbaşkanı Edi Rama'yı ve heyetini ağırladık.

Gittiğimiz her şehirde vatandaşlarımızın sevgisiyle karşılaşmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyoruz. Tüm kardeşlerime buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Sirkeci - Kazlıçeşme raylı sistemi ve yaya odaklı yeni nesil ulaşım projesini hizmete açtık.

ANTALYA DİPLOMASİ FORUMU

Bu sene 3. düzenlenen formumuza 148 ülkeden yaklaşık 4 bin 700 kişi katıldı. Forum kapsamında 11 devlet ve hükümet başkanıyla bir araya geldik. İkili konularımızın yanı sıra en önemli gündem maddemiz Gazze ve Filistin'di. Türkiye'nin başarılarının dünyanın farklı köşelerinde ilgiyle karşılandığını bir kez daha görmüş olduk. Antalya ve Muğla mitinglerimizde yine vatandaşlarımızla buluştuk.

50 ŞEHİRDE VATANDAŞLARIMIZLA BULUŞACAĞIZ

Aday tanıtımlarından başlayarak seçim gününe kadar yaklaşık 50 şehrimizde vatandaşlarımızla buluşmayı hedefliyoruz. Bakanlıklarımız ve kurumlarımız 31 Mart seçimlerinin huzur ve güven içinde gerçekleştirilmesi için gereken hazırlıkları yaptılar. Seçim takviminin en sağlıklı biçimde işletilmesi bizim görevimizidir. 31 Mart'ın da bir demokrasi şöleni havasında geçmesini sağlamakta kararlıyız.

200 BİN KONUTU TESLİM EDECEĞİZ

Yerleşim yerlerimizi yıkıntılardan önemli ölçüde temizleyerek hayatın normal ritmine kavuşması için çalışmayı sürdürüyoruz. 46 bin konut ve köy evini hak sahiplerine teslim ettik. Bu rakamı 75 bine çıkarıyoruz. Yıl sonuna kadar 200 bin konutu ve köy evini hak sahiplerine teslim edeceğiz.

IRAK'TAKİ TERÖR BU YAZ ÇÖZÜLECEK

Irak sınırlarımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz. Bu yazın Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız. Suriye sınırları boyunca güvenlik koridoru oluşturma hedefimiz bakidir. Bölgedeki herkesi bu güvenlik stratejimize saygılı olmaya davet ediyoruz. Aksi takdirde ortaya çıkacak geriliminde kendilerini sorumlu olacaktır. Türkiye'yi güney sınırları boyunca kuracağı bir teröristanla dize getireceğini düşünenlere yeni kabuslar yaşatacak hazırlıklarımız var.

TÜRKİYE GAZZE İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPMAYA DEVAM EDECEKTİR

Diz çökmemizi bekleyen emparyalistlere ve araçlarına teslim mi olacağız? Asla.Etrafımızda yaşananları görüyorsunuz. Azerbaycanlı kardeşlerimizin hem işgal edilen topraklarını hem Karabağ'ı nasıl özgür hale getirdiklerine hep beraber şahit olduk. Kuzeyimizdeki Ukrayna - Rusya savaşının nasıl başladığını bugüne nasıl geldiğini hep birlikte takip ediyoruz. İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü katliama kimlerin destek sağladığı açıkça ortadadır. Türkiye olarak diplomatik girişimlerimizle insani yardımlarımızla samimi haykırışlarımızla Gazzeli kardeşlerimize destek olmaya çalışıyoruz. Türkiye, Gazze ve Filistin için elinden geleni yapmaktadır yapmaya da devam edecektir. İslam aleminin yek vücut olmasına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Uluslararası kurumların nasıl felç edildiğini vahşeti duyurmak isteyenlerin nasıl baskılandığını anlatmaya gerek bile yok.

Bugüne kadar 50 ülkeyle 770 adet İHA için sözleşme imzaladık. Geçtiğimiz yıl ihracat tutarı 1.8 milyar dolardır. 2024 yılının ilk iki ayında savunma ve havacılık sektöründe ihracat rakamıyla yeni bir rekor kırdık. Kara araçlarında dünya markasına dönüşen savunma sanayimiz her kıtadan 40 ayrı ülkeye yaklaşık 4 bin 500 adet taktik tekerlekli araç ihracatı yapıyor. Geçtiğimiz yıl kara araçları ihracatımız 500 milyon doları buldu. Mühimmat ve füze sistemlerinde ilk sıralarda yer alıyoruz. Deniz araç larında kendi gemisini üreten Türkiye bu gemileri radar, sensör, muhabere sistem, füze ve torpidolarıyla donatıyor. Ürettiğimiz tank çıkarma gemisi, havuzlu çıkarma gemisi, karakol ve hızlı müdahale botları, lojistik destek gemisi gibi 10 ülkeye 140 adet ihracat gerçekleştirdik.

Türkiye'nin ilk insanlı eğitim ve yakın taarruz uçağı olan Hürkuş'un 5 adeti halen iki ayrı ülkenin hava kuvvetleri tarafından kullanılıyor. Ürettiğimiz araçlar yanında yabancı menşeili araçların yanında bizim silah kulemiz tercih ediliyor. 24 ülkeye 1200 adet silah kulesi satışı yaptık. Kamikaze İHA'lar da talep gören ürünlerimiz arasındadır. 11 ülkeye 1500 adet kamikaze drone ihracatı gerçekleştirdik. Bugün dünyanın 111 ayrı ülkesinde hafif silahlarımız ve tabancalarımız kullanılıyor. Türkiye 10 ülkeye yaptığı 40 adet radar ihracatıyla dünyadaki ilk 3 arasında yer alıyor. Ülkemizin tasarımını, üretimini tamamlayıp hizmete aldığı her ürünün müşterisi zaten hazır. Yeter ki biz sabır, azim, dikkat ve kararlılıkla çalışarak projelerimizi birer birer sonuçlandıralım.

Savunma Sanayiide büyük aşamalar kaydettik. SİHA teknolojisinde dünyadaki ilk 3 ülkeden biriyiz

TÜRKİYE'NİN NEYE İHTİYACI VAR ONA BAKIYORUZ

Suriye sınırlarımız roketlerle tehdit ediliğinde ülkemizdeki mevcut hava savunma sistemlerini götürdüler. Türkiye'ye parasıyla satmadıkları silahları terör örgütlerine dağıtanları bunları bize karşı kullanılmasını da unutmadık. İşte bunun için diyoruz ki biz artık kimin ne dediğine bakmıyoruz. Biz artık sadece Türkiye neyi ihtiyacı olduğuna bakıyoruz. 

ENFLASYONDA KARARLILIK MESAJI

Türkiye bugünüyle birlikte geleceğini de şekillendirecek tarihi bir ekonomik dönüşümden geçiyor. Ekonomimiz yüzde 4.5 gibi bir oranla büyümeyi sürdürdü. Dünya ortalamasının 1.5 katına tekabül eden bu büyüme oranı yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen ekonomizin direncini ispatlıyor. Büyümenin yaklaşık yarısının yatırımlardan kaynaklanması ayrıca önemlidir. Satın alma paritesine göre dünyanın en büyük 11.ekonomisi haline gelen Türkiye uzun vadeli artışlara yoluna devam etmektedir. İstihdamdaki başarı hikayemizi 855 bin yeni istihdam artışıyla sürdürdük. Enflasyonla mücadelemizde ise henüz istediğimiz yere gelmedik ama kararlıyız. Daha önce ülkemizi enflasyondan nasıl kurtardıysak inşallah bu defa da aynı başarıyı sergileyeceğiz. Turizm gelirlerimiz her yıl rekor kırıyor. Turizmde bu yılki hedefimiz 60 milyar dolardır.  Ülkemizin risk priminin düşmesi borçlanma maliyetlerimizin azalması, derecelendirme kuruluşlarının notlarının olumluya dönmesi 132 milyar dolarlık döviz rezervine sahip olmamız ekonomi programımızın doğru yolda ilerlediğini gösteriyor.

EMEKLİLERİMİZİN, ÇALIŞANLARIMIZIN GELİRİNİ ARTIRACAĞIZ

En düşük emekli maaşını 10 bin liraya asgari ücreti 17 bin liraya çıkarmış her alanda milletimizin refah seviyesini yükseltmiş millet olarak çalışanlarımızın ve emeklilerimizin bugünkü sıkıntılarına gözlerimizi kapamamız mümkün mü? Yaşanan sıkıntıların farkındayız. Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi hayat pahalılığın pençesine terk etmeyeceğiz. Enflasyonu yenerek, büyümeyi sürdürerek, milli gelirimizi artırarak çalışanlarımızın ve emeklilerimizin gelirlerini de artıracağız. Hiçbir insanımızı darda bırakmayacak, göz göre göre sıkıntı çekmesine müsaade etmeyeceğiz. Milletimizden destek ve dualarını bizden esirgememesini özellikle istirham ediyorum.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER