Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC'deki 'müjde'si ne olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün, 'KKTC'de bir müjde açıklayacağım' dedi, tüm dikkatleri o açıklamaya çevrildi. Söz konusu "müjde" ne olabilir? Ankara kulislerinde neler konuşuluyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını kıldığı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. KKTC'ye yapacağı ziyarete ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, 19 Temmuz Pazartesi günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne seyahat edeceklerini, geniş bir heyetle bu seyahati gerçekleştireceklerini ifade etti. Erdoğan, '"Bunun yanında yine Kuzey Kıbrıs'a müjdesini orada parlamentoda vermek istiyoruz, şimdi verirsem yanlış olur, güzel bir adımımız var, ön çalışmalarını bitirdik.' demişti.

KULİSLERDE KONUŞULANLAR

Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bahsettiği 'müjde' ne olabilir? CNN TÜRK muhabiri Ahmet Melik Türkeş kulislerde yer alan bilgileri anlattı. İşte Türkeş'in açıklamaları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan pazartesi günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne bir ziyaret gerçekleştirecek. Geniş bir heyetin katılımıyla Lefkoşa'ya gidecek Erdoğan'ın da salı günü temaslarını tamamlayıp yurda dönmesi bekleniyor. Erdoğan bu ziyaretle ilgili olarak, "KKTC'ye müjdesini orada, parlamentoda vermek istiyorum. Güzel bir adımımız var. Ön çalışmalarını bitirdik" ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamanın sonrasında ise tüm gözler "müjde ne olabilir?" sorusuna çevrildi. Tabi bu soruya yanıt aramadan önce de Erdoğan'ın programının detaylarına bakmakta fayda var.

Erdoğan, beraberinde Meclis Başkanı Mustafa Şentop, MHP lideri Devlet Bahçeli, AK Parti MYK üyeleri ve milletvekilleriyle 19 Temmuz'da Lefkoşa'ya adeta bir çıkartma yapacak. Erdoğan önce KKTC Meclisi'ne parlamentoya hitap edecek. Daha sonra da Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile birlikte "Şöhretler Karması"nın yapacağı maçta başlama vuruşunu yapacak. 20 Temmuz programına da bakalım. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47. yıl dönümü olan 20 Temmuz'da ise akıbeti tüm dünya tarafından merak edilen Maraş şehirini ziyaret edecek ve bu kapsamda bazı açılışlar yapması da söz konusu.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER