Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın CNN TÜRK'te Ümit Özdağ'ın 2. tur kararını yorumladı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN TÜRK kanalında Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ümit Özdağ'ın seçimin 2. turu için verdiği kararı yorumlayan İbrahim Kalın, 'Muhalefette zihin bulandırıcı bir tablo var.' dedi

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamaları şu şekilde:  Hayırlı olsun öncelikle tabi bir tercihte bulunuldu. Sinan Bey, pazartesi günü açıklamada bulundu, Ümit Bey de Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldı. Tabi bu oyların kesin sahibi seçmendir. ATA İttifakı konusunda Kemal Kılıçdaroğlu bir farklılaşmaya gitti. Suriyelilerin geri dönüşü ve terörle mücadele açısından söylediklerine bakarsak, burada hala bir zihin karışıklığı olduğunu söyleyebiliriz.

YSP'NİN KILIÇDAROĞLU'NA BAKIŞI

Onlar için konuşmak istemem kararlarını kendileri verirler tabi. Bugünkü durduğu noktada ama YSP'nin durduğu yerde olmak kolay değil. Siyasilerin kendi yaptığı açıklamaları vesaire nasıl telif edecekler de buradaki söylemleri yumuşatacaklar merak konusu.

BRİKET EVLER YAPILIYOR

Mülteci meselesi son dönemde tekrar gündeme geldi. Gerçekçi olmayan rakamlar açıklanıyor. Bunun üzerine bir siyaset yapılıyor. Öyle rakamlar veriliyor 10 milyon daha gelecek gibi konuşmalar yapılıyor. Burada bu söylemlerin neler getirdiğini başka ülkelerde gördük. Burada Cumhurbaşkanımızın çok samimi bir söylemi oldu. Gelin Suriye'nin kuzeyine bir yer kuralım, burada onlara yaşam sunalım dedi. Avrupa'dan bu konuda doğru düzgün bir yaklaşım gelmedi. Şimdi briket evler yapılıyor. Bu evler yapıldıkça oradaki insanlarda oralara gideceklerdir. Bizim oluşturduğumuz 4'lü zirve var. Bunun bir sebebi; Teröre karşı ortak mücadele vermek. Suriye'nin terör örgütleriyle arasına da mesafe koyması gerekiyor. İkincisi Suriye'ye buradaki göçmenlerin geri dönüşü konusunda anlaşmak. Burada bu görüşmeyi yapabilecek güçlü lider kimdir? Bu sorunu bir daha tekrar Türkiye'ye geri dönmeyecek şekilde yapmanız için Suriye ile ciddi bir şekilde görüşmeniz lazım. Bu da başladı şu anda. Üçücünsü Suriye'ye briket evler yapılarak oraya yerleştirmeler başlandı. Bunu bir anda yapmak imkansız. Süreç içerisinde zamanla yapabilirsiniz ancak.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER