Oynatma Listesi
HABERLER

Danıştay'ın hakim ve savcı kararına Bakan Tunç'tan açıklama

Mesleklerine geri dönen 387 hakim ve savcı ile ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, 'HSK olarak yeniden bir inceleme başlattık. Bunun neticesinde yeniden bu dosyalar incelenecek.' dedi.

Bakan Tunç'un açıklamalarından satır başları şöyle; 4006 hakim-savcı HSK Kurulu tarafından meslekten ihraç edilmişti. OHAL çerçevesi içerisinde 2016 yılından itibaren ihraç vardı.

Danıştay bunlardan dava açanlardan 387'sinin mesleğe iadesine karar verdi ve bu karar gereğince de mesleklerine geri dönmüş oldular. Burada özellikle temyiz süreci Danıştay İdari Dava Daireleri'nde devam eden dosyalar da söz konusu. 

64 dosya var. 1286'sının da temyizi devam ediyor. Dava açılan dosyalarla alakalı olarak HSK Kurulu, özellikle iadesine karar verilmiş olan 387 davayla ilgili olarak da itirazlar zaman içerisinde yapılmıştır. Temyiz süreçleri sağlanmıştır ve temyizde de devam eden kesinleşmeyen dosyalar da söz konusu.

Tabi bu 387 iade kararı dosyasında da yaklaşık 2021, 2022 ve 2023 yıllarını muhtelif tarihleri kapsayan dönemlerde bu akrarlar verilmişti. Bu karar neticesinde mesleklerine geri dönen 387 isimle alakalı olarak HSK Kurulu biz yeniden bir inceleme başlattık. Bu inceleme neticesinde de bu dosyalar yeniden incelenecek. Bir hatalı karar olmamasına özen gösteriliyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER