Oynatma Listesi
HABERLER

Demirören Holding, Azerlotereya yönetimini devraldı

Bugün Azerbaycan'da önemli bir imza töreni gerçekleşti. Demirören Holding, Azerlotereya yönetimini devraldı. İmzalar Azerbaycan ekonomi Bakanlığı ile Demirören Grubu arasında atıldı.

Azerbaycan'ın şans oyunları kuruluşu olan Azerlotereya'nın Demirören Holding'e devri bugün itibarıyla gerçekleşmiş oldu.

Azerbaycanlı yetkililer ile Demirören Holding arasında imzalanan anlaşmayla birlikte 10 yıl boyunca Azerbaycan'daki şans oyunlarını Demirören Holding gerçekleştirecek.

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören:

Sözlerime başlamadan önce tarihimizin en büyük vahşetlerinden biri olan Hocalı Soykırımı'nın 29. yılını yad ediyorum. Hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, Azerbaycan halkına sabır diliyorum. Uluslararası yatırımlar için Azerbaycan'ın bize güvenmesinden gurur duyuyoruz. Bu büyük projeyi başlatmamızda ön ayak olan yeğenim Sinan Oktay'ı da yaklaşık 15 aydır sürdürdükleri titiz çalışma sayesinde bizim tercih edilmemizi sağlayan mesai arkadaşlarımı da teşekkür etmeyi borç bilirim. On binlerce kişiye istihdam sağlamaktayız. Türkiye'nin en büyük medya gruplarından biriyiz. Şans oyunlarında ise dünyanın büyük şirketlerinden biriyiz. Bu alandaki tecrübemizi Azerbaycan'a aktaracak olmaktan mutluyuz. Bu sayede binlerce kişiye iş imkanı sunacağız. Ayrıca bu alandaki tecrübemizi Azerbaycan Cumhuriyeti'nin şans oyunları sektörüne aktaracak olmaktan da kıvanç duyuyoruz. Bu anlaşmanın ilk yatırımımız olduğunu, bundan sonrada Azerbaycan Cumhuriyeti'nde yatırımlar yapmak istediğimizi beyan etmek isterim. Ülkelerimiz için hayırlı olsun. Herkese teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

Türkiye'nin Azerbaycan Büyükelçisi Erkan Özoral:

Dünyada aynı dili konuşan, aynı kültürü paylaşan çok devlet var ama hiçbirinde Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerde olduğu gibi büyük bir yakınlık göremiyoruz. Bizim ilişkilerimiz stratejik ortaklıklar ötesinde kardeşlik sözleriyle nitelendirilebilir. Gerçekten de bu kardeşliğimizi bütün dünya Azerbaycan'ın 44 gün süren büyük vatan muhaberesinde Yukarı Karabağ bölgesinde gördü. Türkiye, cumhurbaşkanlarımızın bize gösterdiği yolda Azerbaycan'a 44 gün süren savaş sırasında elinden geldiği bütün desteği verdi. Dün 29. yıl dönümünü andığımız Hocalı Katliamı için, Azerbaycan için hep adalet istedik.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER