Oynatma Listesi
HABERLER

Demirören Medya Lisesi 24 Kasım'da şehit edilen öğretmenleri unutmadı

Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ‘vefa’ töreni düzenlendi. Öğretmenlere özverili çalışmaları için çeşitli hediyelerin takdim edildiği törende 2017 yılında Batman’da şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ile yine aynı yıl Tunceli’de şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz unutulmadı.

Türkiye’nin ilk ve tek medya lisesi olan Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla özel bir tören düzenledi. Törene Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören, Demirören Medya Eğitim Projeleri Grup Direktörü Nuran Çakmakçı, Demirören Haber Ajansı (DHA) Genel Müdürü Celal Korkut, Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, Demirören Medya İnsan Kaynakları Grup Başkanı Elif Karacaoğlu, Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atila Ertoğan, Demirören Medya Grubu yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören müzik dinletisi ile başladı. Trio grubunun icra ettiği eserler arasında ‘Mağusa Limanı’ türküsüne de yer verildi. Daha sonra Meltem Demirören tarafından öğretmenlere hediyeleri takdim edildi. Tören pasta kesimi ile son buldu.

ŞEHİT EDİLEN ÖĞRETMENLERİN FOTOĞRAFLARI YER ALDI

Törende şehit olan öğretmenler de unutulmadı. Batman Kozluk’ta 9 Haziran 2017 tarihinde teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ile Tunceli Pülümür'de 16 Haziran 2017'de teröristler tarafından aracı yakılıp şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz’ın fotoğrafları etkinlik salonunda yer aldı. Aybüke Öğretmenin şehit edilmeden önce söylediği ve hafızalara kazınan ‘Magusa Limanı’ isimli türkünün yeniden icra edilmesi, salonda bulunanlara duygu dolu anlar yaşattı. Törende öğretmenlere özverili çalışmaları ve eğitime kattıkları değer için çeşitli hediyeler takdim edildi. Hediyeler arasında yer alan, her öğretmenin doğduğu gün yayınlanan Hürriyet, Milliyet ve Posta Gazetesi’ne ait birinci sayfa küpürleri dikkat çekti.

KARACAOĞLU:  ZAFERLERE ULAŞMAMIZI SAĞLAMAK SİZİN ELİNİZDE

Demirören Medya İnsan Kaynakları Grup Başkanı Elif Karacaoğlu konuşmasında, “Alfabemizin ilk harfi A aydınlık, tam ortadaki harfi L liyakat, son harfi de Z zafer. Değerli öğretmenlerimiz gelecek neslimize aydınlıklara giden yolda, liyakatli vatandaşlar yaparak zaferlere ulaşmamızı sağlamak sizin elinizde. Çok zor bir vazife. Bu uğurda canlarını yitirenler, çoluğundan çocuğundan ayrı kalanlar, gazi olanlar hepsi için bu yolu devam ettirmemiz, çocuklarımızı aydınlıklarla buluşturmamız gerekiyor. Ancak o zaman gelecek yüz yıllarda tüm memleketimizi, tüm milletimizi zaferlere kavuşturabileceğiz. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun” dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER