Oynatma Listesi
HABERLER

Denizli Teknik Tekstil Merkezi Bakan Varank tarafından hizmete açıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürüttüğü Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde Denizli Ticaret Odası’nın (DTO) iştiraki olan Denizli AB İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) bünyesinde kurulan Denizli Teknik Tekstil Merkezi (DTTM), Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ilk 8 şehri arasında yer alan Denizli’deki tekstil sektörünün teknik tekstile dönüşümünü sağlayacak olan ve AB’den 5 milyon euro hibe alan DTTM geniş katılımlı bir törenle hizmete açıldı.

DTTM’nin son 3 yıldır ilmek ilmek örülerek bu günlere getirildiğini anlatan DTO Başkanı Uğur Erdoğan, “Bugün hep beraber sizlerin huzurunda inşallah açılışı gerçekleştireceğiz. İşimiz asıl şimdi başlıyor. Bu projeyle beraber Denizli’nin sanayisine hep beraber yeniden bir rota çiziyoruz. Ülkemize ve ekonomisine katkı sağlamasını istiyoruz. Yeni istihdam ve daha fazla ihracatın yolunu açmak için var gücümüzle devam edeceğiz. Ne kadar zor olursa olsun durmadan çalışacağız. Biz Denizli’nin girişimci ve yenilikçi ruhuna güveniyoruz. Yeni yenilikçiler arıyoruz ve bu merkezimi onun için kurduk. Bizde piyasaya yön verecek yeni ürünler ortaya çıkaracağız. Merkezimizde sanayimize çağ atlatacak buluşlara imza atacağız. Girişimcilerin yenilikçi fikirlerini bu alanda hayata geçireceğiz. Ar- Ge için gerekli tüm ekipmanları burada bulabilecekler. Merkezimizde 12 farklı teknik tekstil alanında üretim yapabileceğiz. Denizli olarak girişimci ruhumuzu daha etkin hale getireceğiz. İhracatımızın kilogram fiyatını yükselteceğiz. Trendleri takip eden değil belli eden öncü şehir olacağız. Denizli Ticaret Odası olarak, Denizli Organize Sanayi Bölgemizi seçtik. Bu merkezin asıl paydaşları olan sanayici ve işletmecilerinden uzak olsun istemedik. Üretimin sanayinin merkezinde olsun isterdik. Bu merkezimi için kullandığımız kaynak Denizli’mize verilen en büyük hibe devlet desteğidir. Bu proje yüzlerce proje arasında seçildiği için mutlu ve gururluyuz” dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER