Oynatma Listesi
MAGAZİN

Derya Balta'nın deprem sonrası bağrına bastığı Hilal ayağa kalktı!

Tüm Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat depreminin 90'ıncı saatinde enkazdan çıkarılan Hilal, geçirdiği ameliyatlar ve fizik tedavi sonrası ayağa kalkmayı başardı. Felaketin simge isimlerinden olan 10 yaşındaki Hilal'i bir an olsun yalnız bırakmayan Derya Balta, güzel haberi sosyal medyada duygu yüklü bir paylaşımla duyurdu.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2022'de meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde binlerce kişi yaşamını yitirmişti. 11 ilde büyük yıkıma yol açan felaketten en çok etkilenen bölge Hatay olmuştu.

90. SAAT MUCİZESİ!

Depreme ailesiyle birlikte Hatay'da yakalanan 10 yaşındaki Hilal, 90'ıncı saatte enkazdan sağ olarak çıkarılmıştı. Üzerine kolon düşen küçük kız, beton bloğun altından sol kolu kesilerek kurtarılmıştı.

Birçok kişiye umut olan Hilal'e, en büyük destek Galatasaraylı eski futbolcu Hakan Balta'nın eşi Derya Balta'dan geldi. Tüm ailesi ile 70'e yakın akrabasını kaybeden Hilal'i sık sık ziyarete giderek durumuyla ilgili paylaşımlar yapan Balta, mucize kızın tedavisini de üstlendi.

"SENİ BANA MELEK AİLEN GÖNDERDİ"

Geçirdiği operasyonlar sonrası fizik tedavi de gören Hilal, yeniden ayağa kalktı. Derya Balta, küçük kızın yaşadığı zorlu süreci Instagram hesabından paylaştı.

Seninle ilk konuşmamda 'Sen bizim kahramanımızsın' demiştim, anlamamıştın. 324 gün (10 ay 21 gün). Çok büyük savaşlar verdin. Gerçek bir kahraman gibi başını öne hiç düşürmedin. Ağladın ama hep dik durdun. Şimdi ayaktasın. Kimseye muhtaç kalmadan yürümeye devam edebileceksin inşallah. Ailen için verdiğin sözlerin arkasına koşarak gideceksin. Senin için ne yazsam az. Bunu toparlayacak afilli sözlerim de yok zaten. Sen geldin işte. Ansızın. Belki de ben hep seni bekledim ya da melek ailen gönderdi seni bana. Kim bilir.

"SENİ HEP ÇOK SEVECEĞİM"

  Derya Balta, "Melek ailenin yerini tutamayız, bunu da istemeyiz zaten ama senin kocaman bir ailen daha var. Sen yürü ben hep arkandayım, düşersen kaldırır yine sıvazlarım sırtını. Bundan sonra atacağın her adım seni mutluluğa götürsün bal kızım. Seni hep çook seveceğim" ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER