Oynatma Listesi
HABERLER

Erdoğan, Netanyahu için bu ifadeyi ilk kez kullandı: Gazze Kasabı

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de tarihin en kalleş saldırılarından birisinin gerçekleştiğini söyledi, Netanyahu için 'Gazze Kasabı' ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın gündeminde yerel seçim çalışmaları da vardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Aziz milletimin her bir ferdini buradan hürmetle selamlıyorum. Türkiye Yüzyılı'nın inşası için gece gündüz demeden koşturan tüm kardeşlerime şükranlarımı ve selamlarımı iletiyorum.

İNSANLIK TARİHİNİN EN KALLEŞ SALDIRISI

Filistinli kardeşlerimi, Gazze'nin mağdur insanlarını en kalbi duygularımla selamlıyorum. 7 Ekim'den beri insanlık tarihinin en kalleş saldırılarına maruz kaldılar. Camileri bombalandı, okulları yerle bir edildi, kampları bilinçli şekilde hedef alındı, sabiler hunharca katledildi. Gıdasını, elektriğini, suyunu kesip açık hava hapishanesine çevirdikleri 2 milyon insana soykırım uyguladılar. Gazze'yi yakıp yıktılar. Her türlü zulmü yaptılar. Yaşadıkları tam bir cehennem. Yaklaşık 16 bin kardeşimiz İsrail'in saldırıları sonucunda şehit oldu. Şehitlerin her birini rahmetle yad ediyorum. Gazze'deki binaların üçte ikisi kullanılamaz hale geldi. 

ADINI 'GAZZE KASABI' OLARAK YAZDIRDI

Netanyahu adını şimdiden 'Gazze Kasabı' olarak yazdırmıştır. Bu kara leke koşulsuz destek veren herkese yapışmıştır. Bu utanç lekesi temizlenmeyecek.

GAZZELİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

Türkiye olarak tarih boyunca olduğu gibi bugün de tüm inkanlarımızla Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız. Uluslararası temaslarımızın ilk ve en önemli konusu Gazze'deki savaştır. Son olarak Cezayir seyahatimizde Cumhurbaşkanı Tebbun ile ardından hafta sonu ülkemizi ziyaret eden Lübnan Başbakanı Sayın Mikati ile bu meseleyi tüm yönleriyle konuştuk. İspanya Başkanı Sayın Sanchez ile telefon görüşmemizde Gazze'yi ele aldık. Bu konudaki dik ve dirayetli duruşu için İspanya'yı tebrik ediyorum. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sayın Guterres ile yaptığımız telefon görüşmesinin gündemi Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı insani dramdı. Yarın Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidiyoruz. Dubai ziyaretimizde iklim konularıyla birlikte Gazze'yi de ele alacak, Gazze halkı için neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz. Gazze için temas trafiğimizi yoğunlaştırarak sürdüreceğiz. Cuma günü başlayan esir takaslarını ve insani arayı akan kanın bir nebze durdurulması bakımından müspet bir gelişme olarak görüyoruz. Mutabakatın tesisine katkı veren tüm kardeş ülkelere teşekkür ediyoruz.

NETANYAHU İYİCE KÖŞEYE SIKIŞTI

Gazze'nin ihtiyaç duyduğu malzemelerin bir kısmının bölgeye ulaştırılmasından memnuniyet duyuyoruz. Ancak içeriye girmesine izin verilen yardım miktarı Gazze halkının asgari ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzaktır. Netanyahu yönetiminden gelen açıklamalar insanı aranın kalıcı ateşkese tahfil edilmesi yönündeki umutlarımızı azaltmaktadır. İsrail kamuoyu nezdinde iyice köşeye sıkışan Netanyahu'nun siyasi ömrünü uzatmak için daha çok kan dökmesinin, daha fazla can almasının önüne mutlaka geçilmelidir. Netanyahu, Gazze'de işlediği cinayetlerle antisimitizmi körükleyerek İsrail halkı ile birlikte tüm Yahudilerin güvenliğini tehlikeye atıyor. Dünyada antisimitizm ile birlikte İslam düşmanlığı da yükseliyor.

İKİNCİ GEMİMİZ YOLA ÇIKIYOR

Gazzeli kardeşlerimize yönelik insani yardımlarımız devam ediyor. Bugüne kadar 12 uçak ve bir gemi dolusu yardım malzemesini Mısır'a sevk ettik. Toplam bin 500 ton yardım malzemesi taşıyan ikinci gemimiz bugün yola çıkıyor. Rehinelerin salıverilmesi ve ateşkesin kalıcı hale gelmesi için temaslarımıza hız vereceğiz.

STRATEJİMİZİ BAŞARI İLE UYGULUYORUZ

Almanya ile 50 milyar dolar seviyesinde olan ticaretimizi kısa sürede 60 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. Biz diplomasiyi bir tarafın kaybettiği bir tarafın kazandığı bir durum olarak görmüyoruz. Dış politikada dostlarımızın sayısını artırma stratejimizi başarı ile uyguluyoruz. 7 Aralık'ta yapmayı planladığımız Yunanistan ziyareti de bu kapsamdadır.

BU İVMEYİ DEĞERLİ BULUYORUZ

Dünyadaki krizlere rağmen bu ivmeyi değerli buluyoruz. Bu iklimin güçlenmesi için iş dünyamıza her türlü desteği sağlıyoruz. Her girişimcimizin yanındayız. Merkez Bankamız bu amaçla yeni yatırım taahhütlü kredi programına 100 milyar dolarlık limit tahsil edildi. 3 yıl boyunca toplam 300 milyar lira limit ayrılacak. İhracatçılarımız için günlük reeskont limitlerini 10 kat artırıp 3 milyar seviyesine çıkardık. Her iki kararın özel sektörümüze hayırlı olsun. İhracatımızın da Eylül 2014'ten bu yana 134 milyar dolara çıktığının müjdesini veriyorum.

MEVCUT CEZALAR 10 KAT ARTACAK

Deprem bölgesinde fahiş fiyat uygulayanları konuşmaktan hicap duyuyoruz. Depremi siyaseten fırsata çevirmek isteyenler gibi ekonomik kazanca dönüştürmek isteyenler de var. İstismar edenler sandıkta derslerini alıp milli iradenin şamarını yediler. Yapı malzemelerine fahiş fiyatlar söz konusu. Öyle durumlar var ki, 50 kilometre fark olan, iki şehirde yüzde 20-30 fiyat farkıyla satılıyor. Bu vicdansızlığın üzerine gitmekte kararlıyız. Mevcut cezaların 10 kat ağır uygulanmasını sağlayacağız. Bölgede fedakarca çalışan firmalarımıza da her türlü desteği vereceğiz. Yoğun talebin maliyetleri artırdığının farkındayız. Yapım işlerine ek fiyat farkı ve süre uzatımı verilmesine imkan tanıyoruz.  Deprem konutları yıl bitmeden 46 bin konut ve köy evi teslim edilecek.

EMEKLİLERİN HESABINA 5 BİN TL

Emekliler ile ilgili müjdemizi de paylaştık. Çalışan emeklilerimize de 5 bin lira ödemeyi teşmil ediyoruz. Meclis onayını da aldıktan sonra çalışan emeklilerimize ödemesini yapacağız. Teklif yasalaşınca ilk düzenlemeden faydalanamaya 4 milyon emeklilerimizin hesabına 5 bin lira yatıracağız. 76 milyar lira ilave kullanarak 15 milyon emeklimize 5 bin lira ödemiş olacağız.

AMAÇLARI KADINA ŞİDDET DEĞİL

İstanbul sözleşmesinden ülkemizin çekilmesine dair marjinal çevrelerce yürütülen kampanyanın hiçbir demeli yoktur. Amaçları kadına yönelik şiddet değil. Bunlar şiddetten rahatsız olsa bölücü terör örgütün kuyruğuna takılmazdı. Bugüne kadar ne bölücü örgütün kaçırdığı kız çocukları için iki kelam ettiler ne de Diyarbakır annelerine destek oldular. Bölücü örgüte sempati bakanlarla opera dinlediler. Biz şehit anaları ile gerektiğinde canları pahasına darbecilere meydan okuyan kadınlarımızla vatanları için polis ve askerlerimiz ile yol arkadaşlığı yapmayı sürdüreceğiz.

AMAÇLARI KURUMLARIMIZI ÇÖKERTMEK

Sapkın kesimlerin hedefi toplumsal kurumlarımızı çökertmek amacı. Bu sapkın akım karşısında tek dik duran Cumhur İttifakı'dır. Bunlara meydanı bırakmayacağız. Aile kurmak isteyen gençlerimize finans desteğine başlıyoruz. Kanın bugün resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Fonu ilk etapta deprem bölgesinde hayata geçireceğiz. Gençlerimize 150 milyar liralık evlilik kredisi sunacağız. 2 yıl boyunca aile danışmanlık hizmetinden de faydalanacaklar. Seçim vaatlerimizden olan bu fonun hayırlı olmasını diliyorum.

UYGULAMAYI NİSAN'A KADAR DEVAM ETTİRECEĞİZ

Ücretsiz doğal gaz desteğimiz sürüyor. Vatandaşlarımızın doğal gaz faturasını biz ödemiştik. Şimdiye kadar toplam 87 milyar liralık doğrudan destek sağlamış olduk. Bu uygulamayı Nisan 2024'e kadar devam ettireceğiz. Katkılar sadece doğal gaz ile sınırlı değil. Farklı adlar altında elektrik ve gaz abonelerine destek verdik. Bu sadece enerji alanındaki destekler. Çok farklı desteklerimiz de var. Büyüyen Türkiye'nin her vatandaşımızın istifade etmesi için gayret ediyoruz. Bundan sonra da devletin kaynaklarını milletin emrine vereceğiz.

TÜRK DEMOKRASİSİ BÖYLE BİR MANZARAYI HAK ETMİYOR

Bizim gündemimizde insanlığa fayda var muhalefetin gündeminde her gün yenisi patlak veren skandallar var. Gündemimizde Türkiye Yüzyılı varken onların gündeminde bölücü örgütün uzantıları ile Meclis'te münayiş yapmak var. Muhalefetteki gelişmeleri üzülerek izliyoruz. Türk demokrasisi asla böyle bir manzarayı hak etmiyor. Milletimiz pembe dizileri hatırlatan hançerlemeden bıktı. Seçim sonrası Batı cephesinde değişen hiçbir şey olmadı. Yollarına pişkince devam ettiler. Kirli pazarlıklardan kendilerini temizlemeye çıkarmaya çalışıyorlar. Utanmasalar 'kazanıyoruz' yalanını inkar ediyorlar. CHP'nin siyaset yapış tarzında zerre değişen bir şey olmadı. Bugün de halkı hafife alıyorlar. Bugün de tüm umutlarını masa başı senaryolara bağlamış durumdalar. Bugün de tek gayeleri kendi ikballeri. Bugün de ülke düşmanlarıyla iş tutuyorlar. Figüranlar dışında hiçbir şey değişmedi. Sahne önündekiler değişti ama arkasındakiler aynı kaldı.

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN

Öğrendik ki kabine üyelerimize özenip kendilerince atama yapmışlar. O zaman da erken gaza gelip sonra kendilerini komik duruma düşürmüşlerdi.  Bizden öğrenecekleri çok şey var. Ne biz ne de kabine üyelerimiz bunları talim etmekten asla gocunmayız. Elbette bunu söylerken, Atalarımızın "Bakmakla usta olunsaydı, kediler kasap olurdu" bu sözdeki hikmeti de göz ardı etmiyoruz. CHP ve şurekasına bizi, kabinemizi ve ittifakımız izlemeye devam etme çağrısında bulunuyorum. Bizdeki muhalefetten ne köy olur ne de kasaba... Bunların da ufku ancak buna yetiyor. Biz bunlara bakarak asla rehavete kapılmayacağız.

YENİDEN İSTANBUL

Yerel seçimlere hazırlıklarımızı kendimize göre yürüteceğiz. Gençler unutmayın, bugün yeni bir başlık atıyorum: Yeniden İstanbul... Cumhur İttifakı olarak yolumuza güçlü şekilde devam edeceğiz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER