Oynatma Listesi
HABERLER

Erdoğan'dan son dakika asgari ücret ve memur maaşı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası asgari ücret ve memur maaşlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantı 8 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor. Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle: 6 Haziran'daki toplantımızın ardından yeni kabine üyelerimizin yemin etmesi ile hizmet davamıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Hiçbir sorun yaşanmadan Türkiye Yüzyılını inşa edecek kadroları belirledik, belirliyoruz. Ülkemize kazandırdığımız yeni yönetim biçiminin avantajları yeniden tecrübe ettik. 3 ay süren seçim belirsizliğinin sandıkların kapanması ile geride bırakılması çok önemli bir başarıdır. İstikrar ortamı yeni sistem sayesinde kurumsallaşmıştır. Bu ile büyük bir devrimdir. Haftalar boyunca koalisyon görüşmelerinin sürdüğü mutabakata varılamadığı için sürekli krizlerin çıktığı, siyaset rayına girmediğ için ülkenin toparlanamadığı günler geride kaldı.

'MİLLETİMİZ ESKİ SİSTEME DÖNÜŞÜ REDDETTİ'

Seçim gecesi sonuçların belli olması ile Türkiye'yi kimin yöneteceği sorusu da netleşmiştir. Şüphesiz en büyük pay vatandaşlarımıza ait. Milletimiz 2 kez ortaya koyduğu irade ile eski sisteme dönüş önerilerini reddetmiştir. Asırlık hayallerimizi artık daha süratle gerçekleştireceğiz. Engellerin üstesinden daha kolay geleceğiz. Vatanımızın bekasına yönelik saldırıları daha kararlı sürdüreceğiz. Türkiye'nin hak ve hukukunu daha cesur savunacağız. Terörle mücadelemizi daha kararlı devam ettireceğiz. Demokrasi hak ve özgürlükler reformlarımıza daha sıkı sahip çıkacağız. Bugün dünden daha güçlü bir duruş sergileyebiliyorsak, bunu yeni yönetim sistemimiz sayesinde. Siyasette güven ve istikrar başarının anahtarıdır. Bugün hatırlamak istemediğimiz pek çok sıkıntının temelinde siyasette güven ve istikrar açığı vardır. Türkiye'yi sadece prangalarından kurtarmadık, aynı zamanda gücünü tam kapasite kullanabileceği bir iklime kavuşturduk. Bu kazanımları kalıcı hale getirdik. Eski sistemi bilen vatandaşlarımız yeni sistemin kıymetini çok iyi biliyor.

Gazi Mustafa Kemal'in 'milletin efendisi' diyerek onurlandırdığı köylülerimize yönelik hakaretleri kabul etmiyoruz.

'SAMİMİ BİR ÖZELEŞTİRİ İLE HATADAN DÖNMELİLER'

Son seçimler bunun en iyi örneğidir. Millet oyunu görmüş, sandıkta son sözünü söylemiş ve kararını vermiştir. Muhalefetin de hakikati görmesi ve kabullenmesi temenni ediyoruz. Milletin takdirini baş tacı edip, samimi bir özeleştiri ile hatadan dönmek gerekir. Muhalefet seçim atmosferinden ve hezimetten çıkamadığını görüyoruz. Oy tercihinden dolayı hakarete uğramadık toplum kesimi bırakmadılar. AK Parti'nin kırsaldan aldığı oy ile seçildiği söyleyecek kadar sefil hale geldiler. İşte siz mi bu millete bu şekilde hakaret ediyorsunuz, size kırsaldaki de şehirdeki de en güzel cevabı veriyor. 14 Mayıs'ın öfkesini depremzelerden çıkarmışlardı. 28 Mayıs'ın öfkesini kırsaldaki vatandaşlarımıza yüklediler. Aşık Veysel'i Kızılay'a almayan zihniyetin varlığını sürdürmesi hem ürkütücü hem utanç verici. Bu çevrelerin her seçim yenilgisi sonrası nükseden seçmeni suçlama hastalığından bir önce kurtulmasını diliyoruz. Vatandaşın kapattığı defterleri tekrar açma yerine, demokratik kazanımları güçlendirmenin daha doğru bir yaklaşım olduğunu düşünüyoruz. Biz son 21 yıldır olduğu gibi bugün de her yapıcı eleştiriye açığız. 

Ülkemizi darbe mahsülü mevcut anayasadan hep birlikte kurtulalım istiyoruz. Özgürlükçü, kuşatıcı bir anayasa rehberliğinde sürdürelim istiyoruz. Türkiye yeni bir lige yükselmiştir. Görev süremiz boyunca Cumhur İttifakı ortaklarımızla birlikte Türkiye'yi sivil bir anayasaya kavuşturmak için çalışacağız. Bakan arkadaşlarımızı kendi alanlarında  yetkin ve tecrübeli isimlerden belirledik. Bir önceki kabinemizin kazandırığı eser ve hizmetlerin üzerine yenilerini eklemek için işe koyulduk.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Türkiye'nin kalkınmasına omuz veren kim varsa yanında olacağız. Biz bu milletin efendisi değil, hizmetkarıyız. Ülkemize onyıllar boyunca hizmet etmiş emeklilerimiz enflasyona ezdirmeyeceğiz. Engelli ve engelli yakını ve yaşlı aylığı ödemesini erkene alıyor, Kurban Bayramı öncesi sevindiriyoruz. Geçen haftaki açıklama sonrası asgari ücret komisyonu çalışmalara başladı. Yapıcı bir zeminde ilerliyor. Tüm tarafarın içine sinecek hayırlı bir seviyede olacak. Sadece Haziran ayı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 19 milyon lira ödeme gerçekleştireceğiz.

MEMUR MAAŞLARI

Memur maaş artış oranlarıyla ilgili meclis sürecini yakında başlatıyoruz. Geçen haftaki takdimlerin ardından kapsamlı değerlendirmeler gerçekleştirdik. Kadınlar yeni dönemimizde de bürokrasiden siyasete öncü rol oynamaya devam edecek. Türkiye Yüzyılı kadınlarımızın omzunda yükselecek. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Bey'i hükümet programını hazırlamak için görevlendirdik.

30 senedir hangi makamda olursak olalım duruşumuzu koruduk. Verdiğimiz sözleri yerine getirmekte kararlıyız. 5-9 Haziran tarihlerindeki çevre haftasını 9 millet bahçemizin açılışı ile kutladık. Şehirlerimizin güzelliğine güzellik katan millet bahçelerimizin bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Millet bahçelerimizle adeta vahalar oluşturuyoruz. Atatürk Havalimanı'na yapmakta olduğumuz millet bahçemiz dünya çapında bir eser olacak. Etap etap devreye alacağız.

İçe kapanık bir ülkeyi oyun bozan, oyun kuran bir güç haline getirdik. Sahada ve masada güçlü Türkiye idealimiz gerçeğe dönüşmüştür. Son seçimlerin Afrika'dan Asya'ya dünyanın dört bir yanından takip edilmesi bunun çok net ifadesidir. Bizimle gönül bağı olanlar geleceklerini bizimle görüyor. Göreve başlama törenimize iştirak eden devletlerin sayısı ile buna şahit olduk. 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER